David Haverdings tekent bij Baloise Trek Lions van Sven Nys

David Haverdings tekent bij Baloise Trek Lions van Sven Nys
David Haverdings tekent bij Baloise Trek Lions van Sven Nys © BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
VELDRIJDEN - David Haverdings uit Zuidlaren rijdt volgend cross-seizoen, als belofte, voor de Baloise Trek Lions. De ploeg wordt geleid door tweevoudig wereldkampioen Sven Nys. Haverdings wordt ploeggenoot van onder meer regerend Europees kampioen Lars van der Haar en regerend wereldkampioene Lucinda Brand.
Komende zomer rijdt de 17-jarige Drent eerst nog een weg- en mtb-programma bij het jeugdteam van de ploeg: de AA Drink Young Lions.
"Ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop", reageert Haverdings. "Bij Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen. Dit voelt als een natuurlijke stap. Bij de mountainbike-wedstrijden van afgelopen zomer leerde ik Pim Ronhaar al kennen. Hij vertelde me al over de leuke sfeer bij de ploeg."
Veertien zeges en Wereldbeker
Haverdings, die z'n carrière begon als BMX'er, begon op z'n 12e met veldrijden. Als junior rijdt hij nu nog in dienst van het ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Hier rijgt hij dit seizoen de overwinningen aan elkaar. Inmiddels staat de teller op veertien zeges en heeft hij met nog één wedstrijd te gaan het eindklassement van de Wereldbeker ook al veiliggesteld. Bij het EK op de VAM in Wijster, vorig jaar november, moest hij genoegen nemen met zilver.
WK veldrijden
Eind deze maand is Haverdings de enige Nederlandse junior die ons land mag vertegenwoordigen bij het WK veldrijden in Amerika.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.