KNVB: Helmond Sport moet spelen tegen FC Emmen

FC Emmen Stadion
FC Emmen tegen Helmond Sport gaat door © F. van Os/RTV Drenthe
VOETBAL - De KNVB heeft het verzoek van Helmond Sport afgewezen om de wedstrijd tegen FC Emmen uit te stellen. De Brabanders hadden vanochtend de voetbalbond verzocht om de wedstrijd uit te stellen, maar vanuit Zeist kwam het bericht dat dit verzoek niet wordt gehonoreerd, zodat morgenavond, om 20:00 uur, FC Emmen tegen Helmond Sport gewoon op het programma staat.
"Ik hoorde vanochtend dat Helmond Sport het verzoek had gedaan om de wedstrijd uit te stellen", laat trainer Dick Lukkien aan RTV Drenthe weten. "We hebben toen als club contact opgenomen met de KNVB. Ons is toen verteld dat Helmond Sport niet aan de voorwaarden voldoet om de wedstrijd uit te stellen en dus gaan we gewoon voetballen."
De Brabanders voldoen niet aan de corona-eisen van de voetbalbond om een wedstrijd uit te stellen. Vier spelers hebben corona en er zijn zes spelers geblesseerd. "Ze zullen daarom wel spelers meenemen van onder 21 of onder 18", denkt Lukkien. De trainer is blij dat er gespeeld gaat worden. "Ik heb al eerder gezegd dat ik hoop dat er zoveel mogelijk gevoetbald blijft worden. Bij ons ontbreken ook de nodige spelers, maar we kunnen dit gelukkig goed opvangen."

Zeven spelers ontbreken bij FC Emmen

Bij FC Emmen zijn meer spelers afwezig door een corona-besmetting dan bij Helmond Sport. Lukkien gaf in Rood Wit TV aan dat Oussama El Azzouzi, Kian Slor, Leonel Miguel, Peet Bijen en derde doelman Kyan van Dorp zijn besmet geraakt. Vorige week tegen FC Den Bosch ontbraken Jeredy Hilterman en Mitch Apau al om dezelfde reden en ook zij zijn morgen nog niet van de partij.
FC Emmen tegen Helmond Sport wordt morgenavond live uitgezonden op Radio Drenthe. De uitzending begint om 19:30 uur en Niels Dijkhuizen en René Posthuma doen verslag.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl