Helmond Sport wil niet tegen FC Emmen spelen en riskeert straf

Volg de wedstrijd in De Oude Meerdijk op de voet via dit liveblog
De Oude Meerdijk, het stadion van FC Emmen © RTV Drenthe / Tom Meijers
VOETBAL - Helmond Sport weigert morgenavond te voetballen tegen FC Emmen. Vanwege personele problemen, onder meer door coronabesmettingen, had de Brabantse club een verzoek gedaan om de wedstrijd uit te stellen, maar de KNVB wees dat af. Nu behoren een reglementaire nederlaag en puntenaftrek tot de mogelijke straffen.
Algemeen directeur Philippe van Esch van Helmond Sport wacht af wat er gaat gebeuren. De club beschikt door blessures en positieve coronatests naar eigen zeggen momenteel over slechts tien spelers, inclusief keepers. Met die gemankeerde selectie ziet Helmond Sport het niet zitten om naar Drenthe te reizen. "Dat is onmogelijk", zegt Van Esch tegen het Eindhovens Dagblad.

Geen 'medisch ongecontroleerde uitbraak'

Volgens de reglementen van de KNVB moeten clubs twaalf veldspelers plus één doelman hebben, maar dan moet corona wel dé oorzaak voor de waslijst aan afwezigen zijn. En van de dertien spelers die Helmond Sport mist, is zo'n beetje de helft geblesseerd en een deel geveld door corona. De KNVB stelt echter geen 'medisch ongecontroleerde uitbraak' vast en dus moet Helmond Sport 'gewoon' voetballen in Emmen. Maar dat gebeurt dus niet.
Een woordvoerder van de KNVB stelt dat Helmond Sport zich in dat geval moet verantwoorden voor de tuchtcommissie. "Als Helmond Sport niet op komt dagen, kijkt de aanklager betaald voetbal naar wat er moet gebeuren met deze wedstrijd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl