Geen hoofdrollen voor Arianna Pruisscher en Kevin Hoekstra in Heerenveen

Arianna Pruisscher
Geen hoofdrol voor Arianna Pruisscher in Heerenveen © RTV Drenthe/René Posthuma
MARATHONSCHAATSEN - Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht eiste tijdens de negende wedstrijd van de Marathon Cup geen hoofdrol op. De attent rijdende Pruisscher eindigde in de buik van het peloton. Bianca Bakker won de massasprint.
Pruisscher won op nieuwjaarsdag nog zilver op het NK in Alkmaar. In Heerenveen reed de, tegenwoordig in Limburg wonende Pruisscher attent en reed vele kleine gaatjes dicht. "Ik heb wel het idee dat er vandaag veel naar mij gekeken werd, maar ik vind het niet erg om die gaatjes dicht te rijden. Ik dacht gewoon rijden, beter en sterker worden."
In de laatste tien ronden probeerde Pruisscher nog aan de grote groep te ontsnappen, maar ruimte kreeg de Drentse niet. "Ik vind het wel jammer dat een aanval niet lukt of als er een kopgroep ontstaat." In de massasprint won Bakker voor Paulien Verhaar. Ineke Delden werd derde.

Fietsen in Spanje

Volgende week rijdt Pruisscher haar laatste marathon van het seizoen en gaat ze zich weer richten op het wielrennen. "Ik vertrek naar Spanje met mijn wielerploeg. Lekker een weekje in de zon fietsen. Pruisscher gaat dus niet naar Zweden om daar op natuurijs te schaatsen. Maar als het in Nederland gaat vriezen, komt ze terug. "Als er natuurijsklassiekers in Nederland worden gereden, dan ben ik zeker van de partij."

Kevin Hoekstra

Bij de mannen eindigde Kevin Hoekstra uit Bovensmilde op een 23ste plek. Na 40 ronden rijden ontstond een kopgroep van elf rijders en met drie ploeggenoten van Hoekstra. "Ik baalde dat ik er niet bij zat. Ik ben net terug van Gran Canaria en ik voel dat de vorm groeiende is. Ik kon net niet mee en als er dan drie ploeggenoten in de kopgroep zitten, dan weet je dat je voor hen moet werken."
Daan Gelling, ploeggenoot van Hoekstra, verloor de sprint van Crispijn Ariëns, die de wedstrijd in Thialf won. Het was wel het eerste podium van het team van Hoekstra. Jeroen Janissen legde beslag op de derde plaats.
Hoekstra zoekt over een paar weken het natuurijs in Zweden op en hoopt daar te kunnen vlammen. Maar de Drent hoopt ook nog steeds op natuurijs in Nederland. "Ieder jaar komt de Elfstedentocht dichterbij, we blijven hopen."
Geen hoofdrol voor Arianna Pruisscher in Heerenveen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl