David Haverdings wint ongeslagen eindklassement wereldbeker

David Haverdings rijdt ongeslagen naar winst in Wereldbeker
David Haverdings rijdt ongeslagen naar winst in Wereldbeker © BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
VELDRIJDEN - David Haverdings uit Zuidlaren heeft vanmorgen in het Franse Flamanville de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen voor junioren met overmacht gewonnen. Hij won alle vier manches die meetellen voor de Wereldbeker.
De cross in Hoogerheide, die voor komend weekend op de kalender stond, is eerder al geschrapt in verband met de geldende corona-maatregelen.

Podium

Haverdings reed vanmorgen in Flamanville al vroeg weg bij zijn concurrenten en kwam solo aan. De Fransman Louka Lesueur werd op één minuut en elf seconden tweede. De derde plaats ging naar de Italiaan Luca Paletti. Voor Haverdings was het zijn vijftiende overwinning van dit seizoen.
Zowel de Belgen als de Britten ontbraken in Frankrijk. Zij kiezen voor een andere voorbereiding op het wereldkampioenschap dat over twee weken in Amerika wordt verreden.

Wereldkampioenschap

Haverdings is de enige junior die ons land op het WK mag vertegenwoordigen. Eerder deze week werd bekend dat de 17-jarige Drent volgend seizoen, als belofte, in dienst van de Baloise Trek Lions gaat rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl