Roel Boomstra verovert derde wereldtitel in tiebreak sneldammen

Roel Boomstra verovert derde wereldtitel in tiebreak sneldammen
Roel Boomstra verovert derde wereldtitel in tiebreak sneldammen © ANP ROB ENGELAAR
DAMMEN - Roel Boomstra is voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen geworden. Tijdens de allesbeslissende tiebreak sneldammen van vandaag had hij aan één overwinning op de Rus Alexander Schwarzman genoeg.
De Internationaal Grootmeester, die opgroeide in Emmen, begon de finaledag met een 2-0 voorsprong op zijn Russische rivaal. Voor de wereldtitel zijn drie overwinningen nodig.

Sneldammen

Na twaalf ronden stond Boomstra met 15-11 voor, maar voor de eindzege had hij nog een overwinning nodig. Dat gebeurde in de noodzakelijke verlenging van de tweestrijd, waarin de spelers minder bedenktijd kregen.
De eerste rapid-partij eindigde in remise. Na een dik kwartier pauze zaten de twee opnieuw tegenover elkaar. Met wit wist Boomstra geen winnende stelling op het bord te krijgen. In de derde partij dwong Boomstra zijn Russische opponent wel op de knieën.
Hij won vorige week woensdag de slopende eerste tiebreak en voegde daar vrijdag nog een zege in een reguliere partij aan toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl