E&O rekent in slotkwartier af met Feyenoord Handbal

E&O
Rick Wielage (nummer drie) wordt door de gasten uit Rotterdam gedekt © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - De mannen van E&O zijn in de eredivisie voor de vijfde keer achter elkaar overeind gebleven. Pas in het slotkwartier rekenden de groen-witten met laagvlieger Feyenoord Handbal af: 38-30 (17-16).
Na 30-28 strafte Michael Wennink fouten aan Rotterdamse zijde af. In de laatste tien minuten kon de Overijsselse linkerhoekspeler van E&O in de break-out tot tien goals komen. Wennink scoorde in eigen huis net zoveel als provinciegenoot Daan Molenbroek.
"Aan het eind stond onze dekking goed, waardoor we afstand van Feyenoord Handbal konden nemen", is de analyse van Wennink. "Lekker om de punten in huis te houden, want ik vond het te lang spannend."

Matz Wesseling

In de eerste 45 minuten kwam E&O maar niet van Feyenoord Handbal, nummer twaalf op de ranglijst, af. Scoren ging de formatie van de Deen Henrik Bergholt makkelijk af, maar aan de overkant hadden de bezoekers uit Zuid-Holland snel een antwoord paraat.
Na rust bracht Sander Broeders Feyenoord Handbal op gelijke hoogte met de thuisploeg (26-26). Het was Matz Wesseling die weer voor de voorsprong zorgde. Na lang blessureleed maakte de tiener vanavond zijn entree in de hoofdmacht van E&O.

Uit naar BFC

Sterkhouders Molenbroek, Rick Wielage, doelman Tom Grouwe en Wennink beslisten aan het eind de partij in het voordeel van de nummer vijf van de eredivisie. Met vijf doelpunten viel ook rechterhoekspeler Yanis Nait Salem op.
E&O rekent in slotkwartier af met Feyenoord Handbal
Het is de vijfde keer op rij dat E&O niet verliest. Vorige week moesten de Emmenaren een punt aan Volendam 2 afstaan. Daarvoor boekte E&O drie winstpartijen. Volgende week gaan de mannen van Bergholt op bezoek bij kampioenskandidaat BFC uit Beek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl