FC Emmen en clubs zeggen 'nee' tegen 1/3 bezetting in stadions

Hilterman juicht na zijn zesde treffer van het seizoen
Scoren in een vol stadion. © Lute Kiers
VOETBAL - FC Emmen en de andere clubs in het betaalde voetbal zijn tegen het plan van het kabinet om weer publiek toe te laten in de voetbalstadions. De regering wil dat de stadions weer voor een derde gevuld mogen worden, maar dat is in de ogen van de voetbalclubs niet voldoende.
"Het is een voorstel zonder perspectief", hebben de KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV gisteravond laten weten aan het kabinet. "Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handenvol geld."
De clubs hebben een tegenvoorstel gedaan. "Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervan uit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep."
Sinds 12 november zijn er geen toeschouwers welkom bij wedstrijden in het betaalde voetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl