Handballer Falke test ook positief op corona

Tommie Falke
Tommie Falke © Ante Cizmic / CROPIX/SIPA
HANDBAL - Tommie Falke komt niet meer in actie op het EK handbal in Hongarije en Slowakije. De linkerhoekspeler uit Emmen testte gisteravond na de verloren wedstrijd tegen wereldkampioen Denemarken (23-25) positief op het coronavirus. Vanochtend bij een sneltest kreeg hij opnieuw een positieve uitslag. Hij is in isolatie gegaan.
Falke was juist vorige week woensdag nog ingevlogen voor de hoofdronde van het toernooi, om de besmette Jeffrey Boonhouwer te vervangen. Hij testte een week geleden al positief en zit nog altijd in quarantaine. Het was het EK-debuut voor Falke, oud-speler van Hurry-Up en E&O. De internationals Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, Kay Smits, Jasper Adams en Samir Benghanem zitten vanwege hun besmetting ook nog steeds in isolatie, evenals bondscoach Erlingur Richardsson.
Oranje heeft door de vele besmettingen amper op volle sterkte kunnen spelen tijdens het EK, dat wordt gehouden in Hongarije en Slowakije. Desondanks wist de ploeg dankzij overwinningen op Hongarije en Portugal voor het eerst de hoofdronde te halen. Daarin verloren de handballers kansloos van olympisch kampioen Frankrijk en wereldkampioen Denemarken, maar wonnen ze wel van Montenegro. Morgen volgt de laatste wedstrijd tegen Kroatië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl