Wordt Metehan Güclü nieuwe aanvaller van FC Emmen?

Metehan Güclü in zijn enige competitiewedstrijd in PSG 1, tegen Nantes, in 2019
Metehan Güclü in zijn enige competitiewedstrijd in PSG 1, tegen Nantes, in 2019 © ANP / Anthony Bibard / FEP / Panoramic
VOETBAL - FC Emmen gaat zich mogelijk op korte termijn versterken met Metehan Güclü, een 22-jarige Frans Turkse aanvaller die nog tot 2023 onder contract staat bij Stade Rennais dat uitkomt in de hoogste Franse competitie. Güclü traint deze week mee met de selectie van Dick Lukkien.
Güclü speelde in de jeugd van Paris Saint-Germain, was teamgenoot van Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui en maakte in april 2019 zijn debuut in de hoofdmacht. De voormalig Turks jeugdinternational viel zestien minuten voor tijd in en scoorde, maar verder dan zijn aansluitingstreffer (de 3-2) kwam PSG niet.
Wordt Metehan Güclü nieuwe aanvaller van FC Emmen?
In de zomer van 2019 verruilde Güclü PSG voor Stade Rennais, waar hij een vierjarig contract tekende. Bij die club maakte hij zijn verwachtingen eigenlijk geen moment waar. In zijn tweede seizoen ging de aanvaller, die op alle drie posities voorin uit de voeten kan, naar Valenciennes (dat uitkomt in Ligue 2). Vervolgens kwam Güclü, afgelopen zomer, geblesseerd terug bij Stade Rennes.
Al snel bleek dat hij, volgens Franse media, niet meer voorkwam in de plannen van Stade Rennais-trainer Bruno Génésio. Bij FC Emmen komt hij dat dus mogelijk wel. Dat moet de komende dagen uitwijzen. "We bekijken nu of we iets voor elkaar kunnen betekenen", aldus technisch manager Michel Jansen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl