DOS'46 laat gouden ticket op kampioenspoule liggen en verliest van Groen-Geel

DOS'46 nog niet zeker van kampioenspoule na nederlaag tegen Groen-Geel
DOS'46 nog niet zeker van kampioenspoule na nederlaag tegen Groen-Geel © DOS'46
KORFBAL - DOS'46 heeft vanavond een gouden kans laten liggen op kwalificatie voor de kampioenspoule in de Korfbal League. In een sfeervolle sporthal De Eendracht ging DOS'46 door eigen slordigheden ten onder en wonnen de gasten van Groen-Geel uit Wormer met 21-24. Door de nederlaag heeft DOS'46 kwalificatie voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand.
De opdracht voor vanavond was duidelijk voor DOS: Winnen en je zo kwalificeren voor de kampioenspoule. Die scherpte was vanaf het eerste moment te zien. De openingsfase golfde op en neer, maar DOS'46 nam daarna het initiatief en liep uit door Max Malestein en Christian Dekkers: 8-4. De thuisploeg was op dat moment dominant, uiterst alert bij rebounds en scherp voor het doel. Die lijn wist DOS'46 echter niet door te trekken. Sterker nog, de rood-zwarten lieten Groen-Geel volledig terugkomen in de wedstrijd. Bij rust was het 11-11 en zo kon het duel in de tweede helft nog beide kanten op.

Rollen omgedraaid

Waar DOS'46 het initiatief nam in de eerste helft, was dat in de tweede helft andersom. Groen-Geel begon sterk en liep, aan de hand van de sterk spelende Scott de Decker en Carlo de Vries, uit naar een 13-17 voorsprong. DOS'46 liet zich niet uit het veld slaan, toonde veerkracht en wist terug te komen tot 19-20, maar dat bleek niet genoeg. Kleine slordigheden slopen in de ploeg en uiteindelijk wist de tegenstander uit te lopen naar een 21-24 overwinning.

'Niet goed genoeg'

"Het was niet goed genoeg. Afspraken werden niet nagekomen en dat brak ons op" zegt coach Edwin Bouwman. Door de nederlaag moet DOS'46 volgende week winnen van TOP en moet PKC zien te winnen van Groen-Geel, alleen dan is DOS'46 alsnog verzekerd van die felbegeerde plek in de kampioenspoule.
Cruciaal duel voor de ploeg uit Nijeveen, bekijk hier: DOS'46- Groen Geel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl