Matchwinner Veldmate: 'Mooiste moment was het eindsignaal'

Veldmate
Veldmate schiet de strafschop onberispelijk binnen © FC Emmen Media / Evelijn van Let
VOETBAL - De teamfoto van FC Emmen in de kleedkamer na afloop van het duel tegen Excelsior was veelzeggend. De 1-0 zege voelde overduidelijk als een cruciale zege op weg naar de zo gedroomde prijs aan het einde van het seizoen. "Dit is zo belangrijk", aldus matchwinner Jeroen Veldmate.
"De spanning was toch groot. Dat merkte je wel in de eerste helft. We kwamen maar niet echt aan het voetballen toe. Gelukkig werd het na rust beter en dwingen we de zege uiteindelijk ook wel af."
Tekst gaat door onder de foto
FC Emmen team
FC Emmen viert de zege op Excelsior in de kleedkamer © FC Emmen Media / Evelijn van Let

'Hij was niet zo hoog bedoeld'

Dat die zege tot stand kwam uit een discutabele strafschop ("Ik denk dat die penalty op het hoogste niveau, met een VAR, waarschijnlijk was teruggedraaid") maakte Veldmate verder weinig uit. De captain schoot de penalty zelf verwoestend binnen. "Hij was niet helemaal zo bedoeld", erkende hij eerlijk. "Of dat het mooiste moment van de wedstrijd was? Nee, dat was absoluut het laatste fluitsignaal."
Bekijk hieronder het interview met de captain en matchwinner van FC Emmen.
Matchwinner Veldmate: 'Mooiste moment was het eindsignaal'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl