Janneke Ensing verrast met podiumplaats in herfst van carrière

Janneke Ensing verrast met podiumplaats in herfst van carrière
Janneke Ensing verrast met podiumplaats in herfst van carrière © SCS/Soenar Chamid
MARATHONSCHAATSEN - Janneke Ensing (35) uit Gieten is vanavond tweede geworden bij de marathon van Utrecht. Na een achtervolging van ruim acht rondes moest ze de overwinning aan Janneke Elzinga laten. Volgend weekend, tijdens de marathon van Groningen, neemt ze afscheid van het marathonschaatsen.
Elzinga en Eising maakten deel uit van een kopgroep van negen die halverwege koers wegreed bij het peloton. Acht vrouwen daarvan wisten uiteindelijk, met nog twintig rondes te gaan, één ronde voorsprong te pakken op dat peloton.

Solo in de achtervolging

Met nog tien rondes op het bord moest het peloton afsprinten en sprong Elzinga slim mee. Zij reed solo naar de overwinning. Ensing wachtte net te lang met het inzetten van de achtervolging. Ondanks dat ze steeds dichterbij kwam, was het dus net niet genoeg.
Merel Bosma complementeerde het podium in Utrecht.

Stoppen

In oktober nam Janneke Ensing tijdens de Ronde van Drenthe al afscheid als professioneel wielrenster. Volgende week zaterdag rijdt ze op haar thuisbaan in Groningen haar laatste marathon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl