Vroege val David Haverdings op WK verknalt regenboog-droom

Vroege val David Haverdings op WK verknalt regenboog-droom
Vroege val David Haverdings op WK verknalt regenboog-droom © BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
VELDRIJDEN - Een flinke domper voor David Haverdings (17) uit Zuidlaren. Bij het wereldkampioenschap voor junioren, waar hij als topfavoriet van start ging, kwam hij al na negen minuten wedstrijd ten val. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de negende plaats.
Op het snelle parcours van Fayetteville raakte hij in een afdaling in een spoor uit evenwicht en smakte tegen de grond. Een Zwitser viel nog over hem heen waardoor de veelwinnaar uit Zuidlaren lang op de grond moest blijven liggen.

Achterstand

Na twee rondes kwam hij door op de zeventiende plaats met 27 seconden achterstand op de kopgroep van tien man. De Drent schoof tijdens de wedstrijd qua posities nog wel op naar voren maar de achterstand met de koplopers liep op tot 41 seconde.

Alleen

Haverdings won dit seizoen zestien van de negentien wedstrijden waarin hij van start ging. Ook reed hij ongeslagen naar de overwinning in het wereldbekerklassement. Bij het EK op de VAM in Wijster won hij overigens ook niet. Toen moest de 17-jarige crosser genoegen nemen met het zilver.
In Amerika was hij overigens de enige Nederlander die van start ging in de junioren-wedstrijd. Dat had alles te maken met de hoge kosten van de reis naar Amerika.

Podium

De wereldtitel ging verrassend naar de Zwitser Jan Christen. Het zilver was voor de Belg Aaron Dockx, die op de VAM in Wijster nog de Europese titel wist op te eisen. Het brons ging naar de Brit Nathan Smith.
Vroege val David Haverdings op WK verknalt regenboog-droom

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl