Araujo ziet Peru gelijkspelen tegen Ecuador

selectie Peru
De nationale elftallen van Ecuador en Peru voorafgaand aan het duel in Lima © ANP / AFP / Ernesto Bernavides
VOETBAL - FC Emmen-verdediger Miguel Araujo bleef vannacht de gehele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador op de bank en zag zijn land- en ploeggenoten uit Peru met 1-1 gelijkspelen. Door dat resultaat heeft Peru deelname aan het WK, later dit jaar in Qatar, nog steeds volledig in eigen hand.
Peru staat nu vijfde in de groep, wat aan het einde van de rit een play-offticket zou betekenen. Maar als er op 24 maart wordt gewonnen bij Uruguay, dan kan Peru zich vijf dagen later op eigen kracht rechtstreeks kwalificeren voor het eindtoernooi, dat op 21 november gaat beginnen.

Vier landen gaan rechtstreeks naar WK

Vier landen uit Zuid-Amerika gaan rechtstreeks naar het WK, Brazilië en Argentinië hebben al een ticket te pakken. Ecuador (de nummer 3) moet in de laatste 2 speelronden tegen Paraguay en Argentinië, terwijl de grote concurrenten - Uruguay (de nummer 4) en Peru - nog tegen elkaar moeten.
Het duel tussen Peru en Ecuador werd vannacht in het nationale stadion van Peru, in Lima, gespeeld voor 35.000 gevaccineerde fans (70 procent van de capaciteit van het stadion).
Michael Estrada scoorde overigens namens Ecuador. Hij tekende al na twee minuten voor de 0-1. Edison Flores maakte ruim twintig minuten voor tijd de belangrijke gelijkmaker. Op dat moment stond oud Emmen-speler Sergio Peña onder de douche. Hij startte in de basis, maar werd een kwartier na rust gewisseld.

Overige uitslagen

Uruguay won vannacht met 4-1 van Venezuela, Argentinië was met 1-0 te sterk voor Colombia, Brazilië versloeg Paraguay met 4-0 en dinsdagavond won Chili al met 3-2 van Bolivia.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika

1. Brazilië 15-39
2. Argentinië 15-35
3. Ecuador 16-25
4. Uruguay 16-22

5. Peru 16-21
6. Chili 16-19
7. Colombia 16-17
8. Bolivia 16-15
9. Paraguay 1613
10. Venezuela 16-10

Vrijdag TOP Oss

Araujo, die afgelopen vrijdag nog wel speelminuten kreeg tegen Colombia, vliegt in de nacht van woensdag op donderdag terug naar Nederland en arriveert donderdagavond in Amsterdam, ruimschoots op tijd dus voor het duel van FC Emmen tegen TOP Oss vrijdagavond om 20.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl