Haverdings revancheert zich met Nederlandse titel in Hoogeveen

VELDRIJDEN - David Haverdings (17) uit Zuidlaren is Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Op het parcours van wielervereniging De Peddelaars in Hoogeveen was hij oppermachtig. Vorig weekend bij het WK in Amerika ging hij als topfavoriet al snel onderuit en werd hij uiteindelijk negende.
In Hoogveen was het zilver voor Guus van den Eijnden uit Gemert. Hij had een achterstand van 1 minuut en 38 seconden op Haverdings. Het brons ging naar Jelte Jochems uit Putten.

Wedstrijdverloop

Haverdings raakte bij de start even ingesloten, maar kon toch als eerste het gras opdraaien. Hij pakte de koppositie en gaf die tot aan de finish niet meer af. Jochems reed lange tijd op gepaste afstand van Haverdings. Maar hij werd in de finale nog voorbij gestoken door Van den Eijnden.
Bart Kortleve uit Havelte, die ook voor het EK op de VAM werd geselecteerd, reed naar de vierde plek. Juul Nagengast uit Beilen werd vijfde.
(tekst gaat verder onder de foto)
Haverdings
David Haverdings met zijn gouden medaille © RTV Drenthe/Karin Mulder

Ook Nederlands kampioen nieuwelingen

Haverdings werd twee jaar geleden ook al Nederlands kampioen bij de de nieuwelingen. Vorig seizoen, in zijn eerste jaar als junior, werd er in verband met het coronavirus niet om de driekleur gestreden. Tibor del Grosso uit Eelde was in 2020 de laatste Nederlands kampioen bij de junioren.
Haverdings won dit seizoen zestien van de negentien wedstrijden waarin hij van start ging. Bij het EK op de VAM in Wijster pakte hij het zilver.
Haverdings met overmacht naar Nederlandse titel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl