Dames Suduso-Desto tonen veerkracht tegen Krekkers: 3-0

Sudosa dames
De dames van Sudosa-Desto wonnen de eerste wedstrijd van 2022 met 3-0 van Krekkers © Sudosa-Desto
VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto zijn weer een stap dichterbij de titel in de Topdivisie A. De koploper uit Assen won in de eigen sporthal Olympus met 3-0 van de nummer 3, Krekkers uit het Overijsselse Mariaparochie. De setstanden waren 25-23, 25-22 en 25-18.
Door de zege heeft het team van Lesley de Jonge 27 punten uit 10 duels. Dat zijn er evenveel als het Groninger Donitas, maar die ploeg heeft twee duels meer gespeeld. Krekkers staat derde, met 21 punten uit 11 wedstrijden.

Eerste duel van het jaar

Voor Sudosa-Desto, dat volgend seizoen dolgraag in de eredivisie wil spelen, was het na een verplichte winterstop van ruim twee maanden (vanwege de aangescherpte coronamaatregelen) de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Een wedstrijd die moeizaam begon voor de thuisclub, maar met veerkracht toch over de streep werd getrokken.
In de eerste twee sets maakte Sudosa-Desto knap een forse achterstand goed en werden de sets, na achterstanden van 13-17 (1e set) en 14-17 (2e set) toch gewonnen. In de derde set was het verzet van Krekkers gebroken en wonnen de groenhemden simpel met 25-18.

Dynamo Tubbergen

Volgende week zaterdag speelt Sudosa-Desto de uitwedstrijd tegen Dynamo Tubbergen, de nummer 7 in de Topdivisie A.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl