Kjell Scherpen debuteert in België met nederlaag

Kjell Scherpen
Scherpen tijdens zijn debuutwedstrijd voor KV Oostende © ANP / Belga Photo / Kurt Desplenter
VOETBAL - Kjell Scherpen kende een valse start als doelman bij zijn nieuwe club KV Oostende. De oud-doelman van FC Emmen en Ajax, die door zijn Engelse werkgever Brigton & Hove Albion voor de rest van dit seizoen verhuurd, kreeg met 1-3 klop van OH Leuven.
Door die nederlaag blijft Oostende staan op plek 14 in de hoogste Belgische competitie, de Jupiler Pro League. met 27 punten uit 25 duels. Het gat met de gevarenzone (de ploegen die degraderen of nacompetitie moeten spelen) bedraagt vier punten. Bovendien heeft Oostende een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer voorlaatst (Seraing).
Een bliksemstart van Leuven zorgde ervoor dat Scherpen meteen bij de les moest zijn. De Emmenaar keepte scherp op een dubbele poging van de bezoekers en hield de thuisploeg in de beginfase overeind.
Maar Leuven kwam na een half uur toch op voorsprong door een goal van Shengelia. Oostende toonde veel inzet, was optisch ook wel beter, maar het was Kaba die kort na rust de voorsprong verdubbelde. De wedstrijd leek gespeeld, tot D'Arpino uit een vrije trap knap de aansluitingstreffer scoorde. Vlak voor tijd viel alsnog de beslissing via de Jordaanse middenvelder Al-Tamari.

'Geen prettige kennismaking'

"Het was geen prettige kennismaking met het Belgische voetbal. We gaven het misschien iets te makkelijk weg vandaag. Ik had meteen de handen vol in de openingsfase. Daarna hadden we de wedstrijd wel in handen, maar Leuven was veel efficiënter", aldus Scherpen na zijn debuut.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl