Zoon verslaat pa Oosting en scoort ook nog twee keer

Thijs Oosting
Thijs Oosting juicht na zijn tweede treffer voor Willem II tegen RKC © Bart Stoutjesdijk / ANP
VOETBAL - Thijs Oosting heeft vanmiddag zijn debuut voor Willem II opgeluisterd met twee doelpunten. De Tilburgers wonnen daardoor voor het eerst sinds 25 september weer eens een competitiewedstrijd. Oosting deed dat overigens tegen de club waar zijn vader trainer is: RKC. Het duel eindigde in 3-1.
Overigens speelde Oosting vorig seizoen nog op huurbasis voor RKC.
De 21-jarige Drent had slechts 13 minuten nodig voor zijn eerste doelpunten voor Willem II. In de achtste minuut rondde hij af na een goede pass van Driess Saddiki. Enkele minuten later trof Oosting opnieuw doel met een diagonaal schot met links.
Nadat Jizz Hornkamp er voor rust nog 3-0 van maakte was het duel beslist. Michiel Kramer bepaalde in de tweede helft de eindstand op 3-1.

FC Emmen

Oosting besloot vorige week op de voorlaatste dag van de winterse transferperiode de overstap te maken van AZ naar Willem II (dat hem ook definitief overnam). Ook FC Emmen wilde de aanvallende middenvelder, die een groot deel van de jeugdopleiding van de Drentse club doorliep, graag huren maar zover kwam het dus niet.