FC Emmen kan clubrecord evenaren in Almere

FC Emmen
FC Emmen gaat morgen voor de zevende zege op rij © RTV Drenthe
VOETBAL - Met spelers als Mika Nurmela, Erwin Leurink, René Grummel, Dick Kooijman, Tony Alberda, Peter Hofstede, Martin Drent en uiteraard Michel van Oostrum boekte FC Emmen (toen nog BVO Emmen) in het seizoen 1998/1999 een serie van zeven overwinningen op rij. Het was een evenaring van de reeksen uit 1995/96 en 1997/98. Tegen Almere City FC kan FC Emmen voor de vierde keer dat imposante aantal zeges op rij behalen.
Dat moet dan gebeuren zonder Reda Kharchouch. De centrumspits, die de laatste vier duels een basisplaats had, heeft corona. Zijn plek als aanvalsleider wordt ingenomen door Mart Lieder, de voormalig topscorer van de eerste divisie die zijn basisdebuut maakt in het shirt van FC Emmen. "Hij maakte maandag een goede indruk in het oefenduel tegen Heerenveen en is klaar om te spelen", aldus Dick Lukkien in Rood Wit TV.
De oefenmeester kan verder nog niet beschikken over Lorenzo Burnet, Teun Bijleveld, Peet Bijen en Lentini Caciano. De vier ontbraken de laatste twee duels ook al, dus dat betekent verder geen wijzigingen in de basisopstelling die bestaat uit: Brouwer, Veendorp, Araujo, Veldmate, Hardeveld, El Azzouzi, Vlak, Van Ooijen, Romeny, Lieder en Assehnoun

Almere City FC

De opponent van FC Emmen in de 25e wedstrijd van het seizoen is dus Almere City FC. De formatie van trainer Alex Pastoor is met 19 punten hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. Om nog iets van het seizoen te maken mikt de club uit de polder vol op de vierde en laatste periode, die over een kleine maand gaat beginnen.
Almere City moet het tegen Emmen stellen zonder één van de clubtopscorers: Lance Duijvestijn. Hij is geschorst, terwijl de andere topschutter (Jonas Arweiler) onder Pastoor is gedegradeerd tot derde spits. Beide spelers scoorden tot nu toe negen keer.

Lastig winnen in Almere

FC Emmen kan niet buigen over geweldige statistieken in Almere. Van de dertien eerdere ontmoetingen in de competitie werden er namelijk slechts twee gewonnen.

Lukkien verbaasd over besluit KNVB: 'Ik kan er niet bij'

In 'KoffieDick-kijken' kwam Dick Lukkien nog even terug op het besluit van de KNVB om het onlangs afgelaste duel tegen Helmond Sport toch te laten inhalen. Volgens de oefenmeester een merkwaardige keuze. "Ik kan er niet bij dat dit is besloten, al laten de reglementen wel deze ruimte. Maar nu wordt de ploeg die er het meest aan heeft gedaan om te spelen gedupeerd."

Live op Radio Drenthe

Almere City - FC Emmen is uiteraard live te volgen op Radio Drenthe. De wedstrijd begint om 20.00 uur en de uitzending een half uur eerder.
FC Emmen kan clubrecord evenaren in Almere

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl