Debutant Güçlü en doelman Brouwer positieve uitzonderingen FC Emmen

Metehan Güclü
Metehan Güclü maakte in Almere zijn debuut voor FC Emmen © RTV Drenthe
VOETBAL - De één hield voor de elfde keer in competitieverband de nul en de ander zorgde voor nieuw elan en dreiging en was dichtbij de, onterechte, 0-1. Michael Brouwer en nieuweling Metehan Güçlü waren de twee positieve uitzonderingen in het elftal van Dick Lukkien gisteravond in Almere.
In de polder kwam de Drentse ploeg niet verder dan 0-0. Tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie nog wel. Natuurlijk deed de thuisclub het goed. De ploeg van trainer Alex Pastoor vocht voor iedere meter en gaf Emmen totaal geen mogelijkheid om rustig in het spel te komen, maar natuurlijk stelden de groenhemden ook gewoon teleur. Aan de bal was het matig en teveel spelers acteerden onder hun kunnen.

"Niet winnen kan een keer, maar dan in ieder geval wel de nul houden'

"Natuurlijk is het wel prettig dat je achteraf hoort dat ADO Den Haag verliest en we zelfs uitlopen op die concurrent, maar daar ben ik eigenlijk niet mee bezig. Ik baal van ons spel. Waar het aan lag vanavond? Dat is moeilijk te zeggen. Daarvoor moet ik het duel ook gewoon terugzien. Ik had overigens nog wel steeds de hoop dat we zouden kunnen winnen. We hebben voldoende kwaliteit en kunnen vanuit het niets scoren, maar op een gegeven moment kwam ook wel het besef dat we in ieder geval de nul moesten houden. Niet winnen kan een keer, maar dan in ieder geval niet verliezen", aldus Brouwer.

'Of ik er volgende week weer bij ben? Die mogelijkheid is er zeker'

Spits Güçlü loste Mart Lieder af, zo'n kwartier voor tijd, en kreeg bijna zijn droomdebuut. Bij zijn eerste balcontact kopte hij de bal bijna achter Almere-doelman Bakker. "Het was een lastige kopbal. Ik moest koppen terwijl ik achteruit liep", liet de Turks Franse speler weten. "Het klopt dat ik eigenlijk nog niet zou spelen, maar het ging goed tijdens de trainingen en omdat Reda Kharchouch was geveld door corona vroeg de trainer of ik er klaar voor was. Vooral ook omdat Mart geen hele wedstrijd kan spelen. Hoe het ging? Ik ben niet ontevreden, al was het voor ons een lastige pot vanavond. Of ik er volgende week weer bij ben? Die mogelijkheid is er zeker."
Debutant Güçlü en doelman Brouwer positieve uitzonderingen FC Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl