Britt Weerman verpulvert haar eigen Nederlands junioren-record

Britt Weerman verpulvert haar eigen Nederlands junioren-record
Britt Weerman verpulvert haar eigen Nederlands junioren-record © SCS/Sander Chamid
ATLETIEK - Britt Weerman (18) uit Assen heeft tijdens het hoogspring-gala in het Duitse Weinheim haar persoonlijk record met vier centimeter verbeterd tot 1 meter en 92 centimeter.
Daarmee is ze nog maar 1 centimeter verwijderd van het Nederlands indoorrecord en 2 centimeter van het Nederlands outdoor-record. Beide records staan op naam van Nadine Broersen.
"Ik hoopte dat ik dit seizoen 1 meter 90 zou kunnen springen", zegt Weerman. "Maar dat ik nu al 1 meter 92 spring daar verbaas ik mezelf ook wel over. Ik heb vorig seizoen veel last van m'n schenen gehad. Nu dat over is, heb ik een tijd goed door kunnen trainen. Ik denk dat dat de verklaring is."

WK voor junioren

Met haar vorige record van 1 meter 88 was Weerman al Nederlands recordhouder bij de junioren. Ook is ze de regerend Europees kampioen onder 20 jaar.
Begin vorige maand kwam ze bij de openingswedstrijd van het indoor-seizoen in Dortmund tot 1 meter 85. Daarmee plaatste ze zich al meteen voor het wereldkampioenschap voor junioren begin augustus in het Colombiaanse Cali.

NK

Het NK indoor voor junioren van volgend weekend laat Weerman schieten. Wel is ze bij het NK indoor voor senioren over twee weken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.