David Haverdings pakt de dubbel in het rood-wit-blauw

David Haverdings pakt de dubbel in het rood-wit-blauw
David Haverdings pakt de dubbel in het rood-wit-blauw © BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
VELDRIJDEN - David Haverdings (17) uit Zuidlaren heeft vandaag de cross om de X2O Trofee in Brussel gewonnen en gisteren de laatste Superprestigewedstrijd van het seizoen in Gavere. Hij won beide crossen met meer dan een minuut voorsprong.
Met zijn overwinning in Gavere heeft hij na het wereldbekerklassement ook het Superprestigeklassement veilig gesteld. De overwinning in Brussel was vandaag zijn negentiende zege van het seizoen.

Nederlands kampioen

Vorige week zaterdag pakte de 17-jarige crosser uit Zuidlaren in Hoogeveen de Nederlandse juniorentitel. Dat gebeurde een week na zijn turbulente debuut op het wereldkampioenschap in Amerika. Daar kwam Haverdings als topfavoriet al vroeg in de koers ten val. Uiteindelijk finishte hij daar als negende.
Floris Haverdings
Ook broertje Floris Haverdings deed vandaag weer van zich spreken. Hij won de cross bij de nieuwelingen in Loenhout.
Afsluiting seizoen
Volgend weekend wordt het cross-seizoen afgesloten met de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zaterdag en de Internationale Sluitingsprijs van Oostmalle op zondag. Beide koersen zijn in België.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl