Germanicus verliest aansluiting met top na verlies tegen WVV

Samenvatting Germanicus - WVV
Germanicus beleefde tegen WVV een moeilijke middag © RTV Drenthe / Florian van Velthoven
VOETBAL - Germanicus uit Coevorden is de hervatting van de competitie in de Eerste Klasse F niet goed begonnen. Tegen nummer drie WVV uit Winschoten kwam de ploeg van trainer André Mulder er niet aan te pas. De gasten waren met 1-4 te sterk.
Door de nederlaag verliest Germanicus de aansluiting met de top van de Eerste Klasse F. Germanicus staat nu op de zevende plaats met 12 punten. WVV is de nieuwe koploper met 18 punten. VKW, Hoogezand en GRC Groningen volgen met 16 punten.
Germanicus kwam nog goed uit de startblokken. De eerste kans was voor Nance Hoogeveen die de bal op de lat kopte. Toch was het WVV dat in de 19e minuut de score opende. Na een mooie voorzet van Bert Jan Haaijer was het Ramon Kuiper die de bal achter doelman Bram Weerink kopte.
Daarna leken de gasten zelfs op 0-2 te komen. Eerst schoot Jessy Veit op doelman Weerink, in de rebound schoot hij de bal op Erwin Moddejongen die daarbij hands leek te gebruiken. Maar scheidsrechter Albert Jan Benjamins wees niet naar de stip. De tweede treffer kwam er alsnog door een doelpunt van Lars Wiekens.

Tweede helft

Germanicus kwam vol goede moed uit de kleedkamer, maar na een klein kwartier spelen werd aan alle illusies een einde gemaakt. Lars Wiekens zorgde er met zijn tweede van de middag voor dat de thuisploeg in mineur werd gedompeld. Een fout van Martijn van Oss ging hieraan vooraf. Het werd uiteindelijk zelfs nog 0-4 door een goal van Rick Heijenga.
Uiteindelijk zorgde Milan van der Weide voor de eretreffer bij Germanicus. Hij maakte in de 86ste minuut de 1-4.
Samenvatting Germanicus - WVV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl