De Treffer'16 stunt tegen 'het grote' Buinerveen

PIK
Ludie Hulshof stuntte tegen zijn oude club © RTV Drenthe
VOETBAL - "Het voelde als een overwinning", aldus De Treffer'16-trainer Ludie Hulshof na de stunt van zijn ploeg tegen de koploper in de 5e klasse D, vv Buinerveen. Die ploeg had tot vandaag nog geen puntenverlies geleden. De 3-3 deed dan ook pijn bij de bezoekers.
Melvin Wiering was de grote man bij de thuisclub. Hij scoorde in de absolute slotfase de gelijkmaker, waardoor Buinerveen na zes zeges op rij een keer puntenverlies leed.

Stand

De blauwhemden blijven wel koploper in de 5e klasse D, met 19 punten uit 7 duels. HHCombi volgt met 17 uit 7 en SVBC staat derde met 16 uit 7. Voor De Treffer'16 was het het vierde punt in zes duels. Daarmee staat de club uit Tweede Exloërmond nu één plek en één punt boven Zandpol, met een wedstrijd minder gespeeld.

PIK-peptalk

"Ik hoefde mijn ploeg vandaag niet te motiveren", laat Hulhof weten. De trainer die bekendheid verwierf door zijn beroemde PIK-peptalk, uitgerekend bij vv Buinerveen, zag zijn ploeg strijden voor iedere meter. "Natuurlijk heeft Buinerveen veel meer kwaliteit, maar op de counter konden we ze toch regelmatig pijn doen. We hadden wat geluk bij de aansluitingstreffer, nadat ze al snel op 0-2 kwamen, maar hadden daarna zomaar op voorsprong kunnen komen."
Na de 2-2 ruststand dacht Buinerveen vlak voor tijd, via Chris van Houten, de winnende te maken. Maar dat bleek dus niet het geval. Wiering schoot de 3-3 tegen de touwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl