FC Emmen - FC Volendam mag in vol stadion

Brigata Fanatico
Het stadion van FC Emmen zit vrijdag voor het eerst in ruim drie maanden weer vol © Gerrit Rijkens
VOETBAL - Voor het eerst lange tijd mag FC Emmen weer een wedstrijd in een vol stadion spelen. Dat bevestigde Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tijdens een persconferentie over versoepeling van de coronaregels.
Bezoekers van duels in het betaald voetbal (en dus ook de bezoekers van de kraker FC Emmen - FC Volendam) moeten komend weekeinde nog wel een coronatoegangsbewijs tonen bij binnenkomst. Ook moeten ze een mondkapje dragen als ze zich binnen het stadion verplaatsen en op de tribune is een zitplaats verplicht.
Een week later, vanaf 25 februari, kunnen supporters als vanouds naar het stadion. Ze hebben dan geen coronatoegangsbewijs meer nodig en mondkapjes zijn dan alleen nog verplicht in het openbaar vervoer.
FC Emmen-directeur Ronald Lubbers zag het besluit van het kabinet al aankomen, maar is er desalniettemin erg blij mee. "Het was een moeilijke tijd, ook vanaf het moment dat we een derde van het stadion mochten vullen. Per saldo kost dat meer dan een wedstrijd zonder publiek. Zo moesten we bijvoorbeeld wel aan de veiligheid voldoen en waren de horecafaciliteiten open met weinig omzet. Bovendien moesten we een deel van onze seizoenkaarthouders teleurstellen. Voor alles en iedereen is het het beste dat we weer een vol stadion mogen ontvangen."
Voor FC Emmen is dat sowieso van groot belang. De club is standaard elke thuiswedstrijd uitverkocht. En met koploper FC Volendam als tegenstander, kunnen volle tribunes de Emmenaren misschien net dat extra zetje geven. "In het verleden heeft een vol stadion ons erg veel goeds gebracht", weet Lubbers. "Maar dit is weer een nieuwe situatie waarmee we te maken hebben. Zekerheid heb je nooit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl