Van Gunst geniet van laatste klusje als hoofdtrainer DOS'46

Van Gunst geniet van laatste kunstje als hoofdtrainer DOS'46
Van Gunst geniet van laatste kunstje als hoofdtrainer DOS'46 © RTV Drenthe/Karin Mulder
KORFBAL - "Nu ik er weer middenin zit, vind ik het wel weer heel erg leuk", zegt Herman van Gunst (67). Twee weken geleden begon hij aan zijn vijfde periode als hoofdtrainer van de korfballers van DOS'46 uit Nijeveen.
Hij zag, als voorzitter van de technische commissie, met eigen ogen dat er geen chemie meer was tussen trainer Edwin Bouman en de spelersgroep. Daarna deed het bestuur een beroep op hem.
"Ik heb tegen het bestuur gezegd: vraag eerst maar een paar anderen. En als het niet lukt, kom dan maar terug. Een dag later waren ze er alweer. Maar we hadden het thuis al wel een beetje aan zien komen, dus m'n vrouw en ik hadden het er al wel over gehad: als ze me vragen ga ik het wél doen", reageert Van Gunst.
De trainer is nog altijd gek van het spelletje. "Het houdt me nu continu bezig. Ook als ik 's nachts wakker lig, denk ik eraan. Eigenlijk denk ik de hele dag door wel aan korfbal."

Lijfsbehoud

De trainerswissel kwam op een cruciaal moment in het seizoen. DOS'46 had afgelopen zaterdag tegen TOP uit Sassenheim nog één punt nodig voor lijfsbehoud in de Korfbal League. Anders had de ploeg uit Nijeveen de rest van het seizoen tegen degradatie moeten knokken. Maar de missie werd met 17-17 volbracht.
"Ik was de hele dag al wel een beetje gespannen. Want je weet dat het erop of eronder is. Maar tijdens de wedstrijd heb ik gewoon m'n ding gedaan, net als tijdens andere wedstrijden. En soms moet je dan ook geen beetje geluk hebben", vertelt Van Gunst. "De kick van resultaat halen, vergoedt wel heel veel moet ik zeggen."
(Tekst gaat verder onder de video)
Herman van Gunst

Rijk verleden bij DOS'46

De geboren en getogen Nijevener kent een rijke historie bij de club. Als speler maakte hij de opmars van de club in de jaren zeventig en tachtig mee en werd hij in 1982 landskampioen. Later flikte hij dat in 2006 als hoofdtrainer. Maar ook kent hij de andere kant van de medaille. Want in 2012 stond hij ook aan het roer toen de ploeg, na een flinke leegloop, degradeerde uit de Korfbal League.
Bij de start van zijn vijfde klus als hoofdtrainer in Nijeveen heeft Van Gunst meteen het aantal trainingen opgeschroefd van twee naar drie keer per week. Zo wil hij voor zijn opvolger van volgend seizoen Henk Jan Mulder een scherpe selectie afleveren.

'Duidelijk en direct'

Speler Max Malestein, die als A-junior ooit mocht invallen in de hoofdmacht onder Van Gunst, is blij met de trainerswissel. "Hij is duidelijk en soms ook heel direct. Hij hamert erop om gewoon simpele dingen goed uit te voeren, hij houdt van veel trainen en veel partijen. Ik denk wel dat dat zijn vruchten gaat afwerpen."

Maximaal 500 toeschouwers

Morgenavond om 20.00 uur krijgt DOS'46 bezoek van Koog Zaandijk. Het is de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. Daarbij zijn maximaal vijfhonderd toeschouwers welkom. Er worden vijftig kaartjes gereserveerd voor de bezoekende club. Alle bezoekers moeten een geldige QR-code kunnen tonen bij binnenkomst, mondkapjes zijn niet meer verplicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl