FC Emmen - Helmond Sport naar dinsdag 1 maart

El Azzouzi juicht met Veendorp
FC Emmen speelt op dinsdag 1 maart tegen Helmond Sport © Lute Kiers
VOETBAL - Het afgelaste duel tussen FC Emmen en Helmond Sport is door de KNVB opnieuw ingepland en zal gespeelde worden op dinsdag 1 maart. Aftrap is om 20.00 uur in De Oude Meerdijk.
Daarmee komt de bond de Drentse club tegemoet. FC Emmen had het verzoek ingediend om het duel op de dinsdag of woensdag te spelen, in de week tussen de duels tegen Jong Ajax en Jong PSV in.
Het duel tussen Helmond Sport en FC Emmen, dat op 14 januari werd afgelast omdat de Brabanders geen fatsoenlijke selectie op de been konden brengen, is de afsluitende wedstrijd in de strijd om de derde periodetitel. In die strijd is FC Emmen nog volop verwikkeld, want de mannen van trainer Dick Lukkien hebben twee verliespunten minder dan koplopers FC Volendam en FC Eindhoven.

Helmond Sport bestraft

Helmond Sport werd overigens wel beboet voor het niet op komen dagen in januari. Met de straf, drie punten in mindering, ging de club akkoord. Daardoor is Helmond Sport de nieuwe hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.
Volgens de KNVB kon de club onvoldoende bewijzen dat veel spelers besmet waren met het coronavirus. Wedstrijden worden alleen uitgesteld als clubs vanwege corona minder dan 13 speelgerechtigde spelers of geen keeper meer hebben. Dat heeft Helmond Sport onvoldoende kunnen aantonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl