MSC overklast Alcides in Meppeler stadsderby: 7-1

Bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg
Bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg © RTV Drenthe / Tom Meijers
VOETBAL - MSC heeft de Meppeler stadsderby met 7-1 van Alcides gewonnen. Grote man aan de kant van de zwartwitten was Soufiane El Kadouri, die bij tijd en wijle de verdediging van de gasten dronken speelde. De spelmaker nam bovendien drie treffers voor zijn rekening.
In het eerste bedrijf komen de bezoekers nog aardig mee. Het krijgt in de openingsfase nog een prima mogelijkheid na een vloeiende aanval over de rechterkant via Thomas Bos. Diens voorzet op Dyon van den Berg wordt alleen verijdeld door een uitstekende sliding van de rechtervleugelverdediger Jort Veelo.
Toch is de beginfase voor de thuisploeg, die veel gevaarlijker wordt dan de geelhemden. Eerst krijgt Alcides-keeper Pim Lammerink hulp van de lat, na een inzet van Lotfi Elkhatari. Even later reageert de doelman katachtig op een vlammend schot van Yves Spruijt.
Na een half uur spelen wordt Björn Lefferts de diepte ingestuurd. Lammerink schat die situatie niet goed in en wordt omspeeld door de MSC-aanvaller, die daarna niet zelfzuchtig is. Met een lage voorzet op El Kadouri heeft hij een groot aandeel in de openingstreffer van de latere man van de wedstrijd.
Niet lang daarna vindt diezelfde El Kadouri weer het net, maar dat doet hij in buitenspelpositie. Lammerink onderscheidt zich daarna nogmaals door als winnaar uit de bus te komen na een een-op-een-situatie met Elkhatari, maar uit de hoekschop die daarop volgt staat El Kadouri wederom op de juiste plaats: 2-0.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Soufiane El Kadouri scoorde een hattrick en werd de man van de wedstrijd
Soufiane El Kadouri scoorde een hattrick en werd de man van de wedstrijd © RTV Drenthe / Tom Meijers

Veelo mist penalty

Vrijwel meteen na de aftrap doen de gasten na een goede combinatie iets terug in de persoon van Jorrik Arends. Maar als de kantinemedewerkers de thee al hebben ingeschonken, krijgt MSC nog een penalty na de handsbal van Ahmed Hussein. Veelo eist hem op, maar zijn inzet wordt gekeerd door Lammerink. Toch gaan de Meppelers met een marge van twee naar de kleedkamer, want uit een corner kopt Lefferts snoeihard raak: 3-1.
Na rust drukt MSC door en gooit Alcides de handdoek in de ring. Op een afstandsschot van Van den Berg na produceren de gasten aanvallend niets meer. Via goals van Dave Everts, Veelo, El Kadouri en Stefan Koers wordt uiteindelijk de eindstand bepaald op 7-1.

Onnodige rode kaart

Met nog een klein kwartiertje op de klok eist invaller Tim Veenema de aandacht in negatieve zin op. De verdediger staat met 6-1 voor als hij op de middellijn Van den Berg dwars doormidden zaagt. Dat is voor de bank van Alcides een sein om massaal het veld in te stormen en verhaal te halen bij Veenema.
Scheidsrechter Nanninga, die zich door meerdere opstootjes niet gek liet maken, deed het enige juiste: Veenema naar de kleedkamer sturen. Uiteindelijk kan MSC tevreden terugkijken op de stadsderby, want het wint zeer verdiend.
Samenvatting Meppeler derby: MSC - Alcides

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl