Noordscheschut verspeelt 2-0 voorsprong compleet in degradatiekraker

vv Noordscheschut
Noordscheschut kwam vanmiddag met 0-2 voor, maar verloor toch met 3-2 © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Een pijnlijke nederlaag voor Noordscheschut vanmiddag. De hekkensluiter van de Hoofdklasse B gaf een 0-2 voorsprong bij NSC Nijkerk helemaal uit handen. De thuisclub, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie, won met 3-2. Tot overmaat van ramp miste de ploeg van trainer Marc van Meel in blessuretijd ook nog een ideale kans op de gelijkmaker.
Door de nederlaag blijft Noordscheschut onderaan staan, met 8 punten uit 14 duels. Het gat met de veilige 11e plaats, waar Berkum staat, bedraagt zes punten. Bovendien heeft Noordscheschut een duel meer gespeeld.
NSC Nijkerk - Noordscheschut was een echte degradatiekraker. De hekkensluiter wist vorige week nog knap een punt te halen tegen AVV Swift en ook vandaag zag het er aanvankelijk veelbelovend uit. Coach Marc van Meel was erg blij met het eerste deel van de wedstrijd: "In het eerste kwartier van de wedstrijd was ons veldspel goed." Vanuit een hoekschop maakte Mees Vos de 1-0 en snel daarna schoot Jos Kroezen een penalty tegen de touwen.
Na de 2-0 veranderde het spelbeeld drastisch. NSC bracht twee grote spitsen in waardoor Noordscheschut niet veel meer deed dan verdedigen. "We kwamen onder druk te staan, voetbalden te lang rond onze eigen zestien meter en waren de bal steeds snel kwijt", aldus van Meel.

Noordscheschut geeft het uit handen

De tweede helft verliep desastreus voor de Drenten. In de 65e minuut zorgde Dean Lourensz voor de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd scoorde Yannick Cornelisz uit een penalty de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd het drama compleet toen Renee Troost de 3-2 maakte. In blessuretijd had Jos Kroezen er nog een punt uit kunnen slepen voor de blauw-witten, maar dat lukte niet. Kroezen miste zijn tweede strafschop van de middag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl