HZVV verliest door persoonlijke fouten

HZVV
HZVV verloor opnieuw op eigen veld © HZVV
VOETBAL - HZVV heeft ok de tweede competitiewedstrijd van het kalenderjaar verloren. AZSV uit Aalten won in Hoogeveen met 1-3. De wedstrijd werd beslist door persoonlijke fouten van de ploeg uit Hoogeveen.
Door de nederlaag staat HZVV op plek 10 in de Hoofdklasse B, met nu 16 punten uit 13 duels.
HZVV begon sterk aan de wedstrijd en was het meeste aan de bal. De 0-1 kwam daarom ook uit de lucht vallen. Door een persoonlijke fout van keeper Rodney Rosink lag de bal ineens achter hem in het doel. De 0-2 is misschien nog wel knulliger. Een aantal spelers dacht dat er een overtreding gemaakt werd op het middenveld. De scheidsrechter had alleen niet gefloten, waardoor de spelers van AZSV een vrije doortocht hadden naar het doel.

Spelbeeld veranderd niet

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: de Hoogeveners hadden de bal, de Aaltenaren zakten in. Het lukte HZVV niet om door de defensie heen te breken. Er was een penalty van Alex Zomer nodig om de aansluitingstreffer te maken aan het eind van de tweede helft. Aanvaller Kelly Joao heeft nog een aantal mogelijkheden laten liggen, maar een derde persoonlijke fout deed het verzet van HZVV staken. Door slordig balverlies op het middenveld kreeg AZSV wederom vrije doorgang naar het doel van Rosink.

Selectie nog niet fit

Een gebrek aan wedstrijdritme is voor coach Rick Mulder een belangrijke oorzaak van de twee nederlagen op rij: "Dit is nog maar de derde wedstrijd die we spelen. Door corona en een aantal blessures hebben we momenteel geen fitte selectie". Het doel in de competitie blijft echter hetzelfde als voor de winterstop: "We willen weer naar het linkerrijtje toe."
Volgende week speelt HZVV tegen de nummer 15 ONS Sneek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl