Geplaagd Hurry-Up strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat

Dragan Vrgoc
Dragan Vrgoc bedankt de scheidsrechters © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - De pot tegen nummer twee op de ranglijst Sporting Pelt duurde voor Hurry-Up vanavond tien minuten te lang. De geplaagde ploeg uit Zwartemeer moest de kampioenskandidaat uit België na lang vechten toch laten gaan: 27-29.
Tegen Sporting Pelt moest trainer/coach van Hurry-Up Joop Fiege puzzelen. Opbouwspelers Bernie Vermeer en Sverre Jansen ontbraken door een positieve test. Na elf dagen binnen en slechts één training in de benen kon Erik Blaauw weer aansluiten.
De spelmaker kwam vanavond tot acht knappe doelpunten. Maar ook bij de topschutter van de Zwartemeerders was de pijp in de laatste tien minuten leeg. Tegen Sporting Pelt was de koek bij Hurry-Up na 25-23 op.

Vrgoc en Boonstra

"Ik was na tien minuten al kapot", vertelt Blaauw na de zure nederlaag. "Je doet met elkaar wat je kunt, maar weet ook dat zij zestien volwaardige selectiespelers bij zich hebben. Tijd om uit te zieken hebben we niet. Op maandagavond wordt er gewoon weer getraind."
Reactie topschutter Erik Blaauw na nipte nederlaag
Na de pauze (16-12) bleef Hurry-Up lange tijd aan de goede kant van de score. Doelman Boris Tot kon maar weer eens uitblinken. De Kroaat onder de lat bij de oranje-zwarten werd geholpen door het verdedigingsduo Dragan Vrgoc/Sjoerd Boonstra. Beide cirkelspelers waren ook aan de overkant belangrijk. Door gebrek aan opbouwers schakelde Fiege soms over naar het aanvalssysteem 4-2.

Falke op het EK

Het was uitgerekend Tommie Falke die zijn oude club in de slotfase pijn deed. Na drie missers voor rust was de linkerhoekspeler van Sporting Pelt in de tweede helft goed voor vier goals. Spelend met een zevende veldspeler kwamen de Belgische gasten bij 26-27 voor het eerst op voorsprong. In de slotminuten had Hurry-Up geen kracht meer zich met een punt te belonen.
"De punten snel mee in de bus", lacht Falke na de tijd. De Emmenaar is na een maand in Hongarije op het EK weer terug in de BENE-League en met Sporting Pelt op koers voor de Final4. "Zo'n EK, daar doe je het voor. Vooral over de wedstrijd tegen Montenegro klaag ik niet."
Emmenaar Tommie Falke over kansen Sporting Pelt en EK

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl