Olhaco blijft verliezen in de Topdivisie

Olhaco Hoogeveen volleybal topdivisie
Olhaco Hoogeveen wacht al maanden op een overwinning © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOLLEYBAL - Olhaco uit Hoogeveen weet weer geen punten meer naar huis te nemen. Op bezoek bij AVV Keistad in Apeldoorn verloor de ploeg met 3-0 (21-25, 17-25, 21-25). Olhaco blijft daardoor hekkensluiter in de Topdivisie met 4 punten uit 13 wedstrijden. Toch voelt deze nederlaag anders dan vorige week, toen ze onderuit gingen tegen hun directe concurrent EVV uit Elburg.
Na de teleurstellende nederlaag van vorige week heeft de coach van Olhaco, Menno Volkerink, de opstelling op een aantal plekken gewijzigd. Zo kreeg de jonge spelverdeler Stef Hooijer vandaag de kans om zich te bewijzen. AVV Keistad staat tweede in de Topdivisie en strijdt mee om het kampioenschap.

Te hoge foutenlast

De eerste set verloren de Hoogeveners door een te groot aantal fouten in de beslissende fase. "We hadden iets teveel respect voor onze tegenstander", aldus Volkerink. De tweede set begon met een fantastische serviceserie van de 41-jarige Sander Kemperman. Hij sloeg Olhaco naar een 9-2 voorsprong, waardoor Keistad zich genoodzaakt voelde om hun topspeler op het veld te brengen. Dat pakte goed uit, want de tweede set ging met 25-17 naar de ploeg uit Apeldoorn. In de derde set bleef Olhaco lang in het spoor van de titelkandidaten uit Apeldoorn, maar ook in deze set werden in de beslissende fase te veel fouten gemaakt.

Met een goed gevoel van het veld

Volkerink haalt veel positieve punten uit deze wedstrijd: "In de derde set stonden we met zes A-junioren op het veld. Zij konden behoorlijk goed meekomen met de ervaren tegenstanders." Volgens Volkerink heeft de jonge onervaren ploeg met name veel vertrouwen nodig de komende tijd. "Maar we moeten keihard aan de bak om de stap voorwaarts te zetten."
Volgende week neemt Olhaco het op tegen Webton uit Hengelo. De wedstrijd van Sudosa-Desto is voor de derde week op rij uitgesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl