Andrea Deelstra komt twaalf seconden tekort voor EK-limiet

Andrea Deelstra tijdens het EK in Berlijn
Andrea Deelstra tijdens het EK in Berlijn © SCS/Erik van Leeuwen
ATLETIEK - Andrea Deelstra (36) is er vanmorgen in Sevilla niet in geslaagd de limiet voor het Europees kampioenschap op de marathon te lopen. De atlete, die opgroeide in Dwingeloo, finishte in een tijd van 2 uur 31 minuten en 42 seconden en kwam daarmee twaalf seconden tekort.
De marathon bij de vrouwen werd gewonnen door Alemu Megertu uit Ethiopië in een nieuw parcoursrecord van 2 uur 18 minuten en 51 seconden. Deelstra eindigde met haar tijd op de 22ste plaats bij de vrouwen.
Haar persoonlijk record dateert van 2015. In Berlijn liep ze toen 2 uur 26 minuten en 46 seconden. Ze ging twee keer van start op de Olympische Spelen. Vorig jaar in Japan finishte ze als 44ste.
Het EK marathon is in augustus in München.