David Haverdings sluit veldritseizoen af met 21e zege, ook jongere broer Floris de beste in Oostmalle

broers Haverdings
De broers Haverdings stonden dit jaar vaker beide op de hoogste trede van het podium © Tineke Haverdings
VELDRIJDEN - David Haverdings uit Zuidlaren heeft in Oostmalle zijn 21e junioren-zege van het seizoen behaald. Bij de traditionele afsluiting van het veldritseizoen versloeg hij in de sprint zijn Belgische concurrent en Europees kampioen Aaron Dockx. Zijn jongere broer Floris Haverdings won bij de Nieuwelingen.
Een dag eerder was David Haverdings ook al de beste bij de Waaslandcross in Sint Niklaas. Daar ronde hij een mooie solo succesvol af. In het Belgische Oostmalle kon hij regerend Europees kampioen Dockx niet lossen, maar op de meet was Haverdings toch de snelste. Guus van den Eijnden eindigde als derde. Na winst in de wereldbeker, de Nederlandse titel en de sluitingsprijs in Oostmalle komt het totaal aantal overwinningen voor de veelvraat uit Zuidlaren op 21.
Jongere broer Floris Haverdings drukt zijn neus ook steeds vaker tegen het venster. Ook hij werd enkele weken terug Nederlands kampioen bij de Nieuwelingen en won in die categorie (2e jaars) eveneens de Waaslandcross en de Sluitingsprijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl