Alcides verzwakt door corona: 'Onmogelijk om team op de been te brengen'

Alcides
Alcides kon lang niet over een complete selectie beschikken © Alcides
VOETBAL - Na een lange winterstop mochten de amateurcompetities vorige week eindelijk weer beginnen. Maar dat het coronaspook nog altijd rondwaart bleek vandaag weer bij Alcides. Die ploeg zou vandaag in de Hoofdklasse A spelen tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs, maar een reeks aan coronagevallen maakten dit onmogelijk.
"Afgelopen donderdag zag ik het op de training al aankomen. We konden maar met 11 man trainen," laat hoofdtrainer Wilko Niemer weten. "Toch hadden we de hoop dat een paar spelers zo aan het eind van hun quarantaineperiode toch genoeg hersteld waren om mee te spelen, maar dat bleek niet het geval."
Vorige week speelde Alcides de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, waarin met 2-0 werd verloren van Rkvv Velsen. "Bijna de gehele selectie heeft te kampen gehad met corona en sommige spelers hebben er ook gewoon een conditionele tik door gekregen," liet Niemer na die wedstrijd al optekenen. Deze week kwamen er opnieuw een aantal nieuwe gevallen bij, en niet alleen in hoofdmacht.

'Het houdt een keer op'

"We hebben overal geprobeerd jongens te regelen om een team te kunnen opstellen. Maar ook in het tweede team en in de onder-19 hebben veel spelers last van het virus. Het is al moeilijk de stap naar de Hoofdklasse te maken, helemaal als je niet fit bent. Wat moeten we dan? Spelers van 16 jaar opstellen? Het houdt een keer op. We moeten niet ten koste van alles en de gezond van spelers een team willen opstellen," is Niemer resoluut.
Voor Niemer en zijn ploeg kwam de seizoenshervatting simpelweg te vroeg en ook de komende weken worden zwaar. "De consequentie van deze afzegging is waarschijnlijk dat we doordeweeks een keer naar Berkel en Rodenrijs moeten afreizen, maar dat zie ik de eerste tijd nog niet gebeuren. Zolang we geen fit team kunnen opstellen twijfel ik niet om opnieuw af te zeggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl