ACV in slotseconden de bietenbrug op

ODIN'59
ODIN'59 viert de late goal tegen ACV. Het leverde de ploeg uit Heemskerk drie punten op © RTV Drenthe
VOETBAL - ACV leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen ODIN'59. De ploeg van trainer Fred de Boer verspeelde diep in blessuretijd onnodig een punt. Joey Kooge werd geen strobreed in de weg gelegd, mocht simpel naar binnen dribbelen en binnen de zestien aanleggen. ACV-doelman Ben Wormmeester was volstrekt kansloos (0-1). Meteen na de aftrap floot scheidsrechter Stegeman voor het einde.
Het was eigenlijk ook de enige keer dat Wormmeester echt in actie hoefde te komen. Voor de rest vonden de gasten uit Heemskerk het wel prima. Een punt meenemen uit Assen leek vanaf minuut één het devies en dat werden er dus zomaar drie, tot frustratie van Fred de Boer. "Als je zo dichtbij het einde zit kan en mag een speler niet zo gemakkelijk langs twee spelers van ons dribbelen en ongehinderd uithalen."

Gevarenzone

Door de nederlaag staat ACV nog maar net boven de gevarenzone, op plek 14. Het gat naar nummer 15 (DOVO) is maar twee punten. Aan de andere kant is het gat met plek 8 (SteDoCo) ook maar drie punten.

Opnieuw geen goal

ACV, dat vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen de Ajax amateurs, wist dus opnieuw niet tot scoren te komen. Kansen op een treffer waren er wel. Met name voor rust dook de thuisclub af en toe gevaarlijk op voor doelman Joost Meendering. De grootste kans, was net als zeven dagen geleden, voor Toufik Faraouni, maar hij wist het net niet te vinden. Ook Justin Mulder en Mark Jagt zagen hun poging niet tussen de palen verdwijnen. Aan de andere zijde bleek Ahmed El Mahdi een ware plaag voor de ACV-verdedigers. De behendige spits vond ook één keer het net, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.
Na rust werd het niveau er niet beter op. ODIN'59 vond het prima en ook ACV creëerde, ondanks diverse wisselingen van Fred de Boer, weinig echte kansen alhoewel de poging van Daniël Schans uit een corner maar net voorlangs de goal van ODIN'59 ging.
ACV toonde de meeste wil om te winnen, bleef ook wel verwoed jagen op een driepunter maar vergat in de extra tijd heel even dat er ook nog een nederlaag zou kunnen komen.