Bij FC Emmen denkt niemand aan een 'Vorentscheidung'

FC Emmen is klaar voor Jong Ajax
De spelers van FC Emmen zijn niet bezig met de tegenstanders. "Als we twee keer winnen is er nog sprake van een Vorentscheidung." © RTV Drenthe
VOETBAL - De grootste concurrent om plek 2 in de Keuken Kampioen Divisie, ADO Den Haag, komt dit weekend niet in actie en dus kan FC Emmen de club uit de residentiestad in vijf dagen tijd op een achterstand van tien punten zetten. Den Haag, dat niet kan spelen vanwege stormschade in het eigen stadion, heeft dan weliswaar één duel minder gespeeld maar een flinke mentale tik zal dan toch zeker zijn uitgedeeld.
In Duitsland hebben ze daar een heel mooi woord voor, namelijk 'Vorentscheidung', maar bij Emmen wil niemand daar nog over spreken en zelfs niet aan denken. "We blijven het bekijken van wedstrijd naar wedstrijd", aldus captain Jeroen Veldmate in Rood Wit TV. "En ik ben ervan overtuigd dat wij zelf de sleutel in handen hebben. Als wij doen wat we kunnen, dan hoeven we niet naar andere clubs te kijken."

Tropendagen

Veldmate doet zijn verhaal kort na de laatste training in aanloop naar het duel tegen Jong Ajax, dat het startsein zal zijn voor 24 tropendagen waarin Emmen zes keer aan de bak moet: vier keer thuis en twee keer uit (Jong Ajax, Helmond Sport, Jong PSV, Jong FC Utrecht, FC Volendam en VVV)

Met welke spelers komt Ajax?

De laatste competitienederlaag incasseerde FC Emmen uitgerekend tegen de eerste opponent. In Amsterdam ging de Drentse club begin december op een kletsnatte avond met 1-0 onderuit. "Het was geen beste wedstrijd van ons, maar een nederlaag was onnodig", blikt Veldmate terug. "We stonden prima, maar één moment niet." Yoeri Regeer scoorde voor de thuisclub (de huidige nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie) dat verder speelde met bijvoorbeeld Devyne Rensch en Mohamed Daramy in de basis. Of zij er in Emmen ook weer bij zijn is de grote vraag. Ook voor de spelers van FC Emmen. Veldmate: "Qua speelstijl zal het niet veranderen. We weten hoe Ajax zal spelen. Alleen kan de kwaliteit per wedstrijd variëren. Maar goed, dat weten we."
Tekst gaat door onder het interview met de aanvoerder van FC Emmen
Bij FC Emmen denkt niemand aan een 'Vorentscheidung'
Lorenzo Burent
Lorenzo Burnet kan het weten. Hij speelde tien jaar geleden zelf in Jong Ajax. "Je weet dat het iedere wedstrijd anders kan zijn. Maar één ding weet je wel en dat is dat ze hoe dan ook met veel kwaliteit komen. Wij zullen goed moeten zijn om van Jong Ajax te winnen."
Burnet keert na vier weken weer terug in de basis bij de Drentse club. De linksback kampte met een gebroken rib, maar is weer topfit. "En ik heb enorm veel zin om te spelen."
Volgens Burnet staat Emmen er prima voor. "We spelen volwassen. Misschien is het niet altijd even spectaculair, maar we pakken wel de punten. Daar gaat het om toch? Het gaat erom dat we aan het einde van de rit bereikt hebben wat we wilden bereiken."

Wat is er nu mooier dan promoveren én kampioen worden?

Burnet houdt zich, naar eigen zeggen, totaal niet bezig met de stand. "En dus ook niet met een eventuele Vorentscheidung als we twee keer winnen. Ik vind dat we ook helemaal niet naar beneden moeten kijken. Ik vind ons de beste van deze competitie en kijk dus liever naar plek één. Wat is er nu mooier dan promoveren en kampioen worden?"
Lorenzo Burnet: 'Ik vind niet dat we naar beneden moeten kijken, maar juist naar plek één'
FC Emmen - Jong Ajax begint vanavond om 20.00 uur. Radio Drenthe Sport doet uiteraard live verslag. De uitzending begint om 19.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl