Michael Brouwer: 'We kijken niet naar ADO Den Haag, we kijken naar Volendam'

Michael Brouwer
Michael Brouwer werd de man of the match tegen Jong Ajax © Lute Kiers
VOETBAL - Zeker vier keer gingen al een aantal armen van Ajacieden de lucht in, maar slechts één keer was dat terecht. De overige 100% kansen werden een prooi voor Michael Brouwer die, ondanks de twee goals van Reda Karchouch, uitgroeide tot de onbetwiste man of the match.
Youri Regeer, Enric Llansana en Liam van Gelderen hadden de bal voor het 'inpissen', maar hadden buiten de 29-jarige Apeldoorner gerekend. Met drie geweldige reddingen sleepte hij de Drentse club erdoor tegen Jong Ajax, dat veel jonger dan verwacht binnen de lijnen kwam op De Oude Meerdijk. "Dat ze niet met de sterkste opstelling voor de dag kwamen zag ik vooraf al niet als een zegen", vertelde Brouwer na afloop. "Die jonge spelers kunnen gewoon allemaal goed voetballen en willen zich, juist nu ze de kans krijgen, bewijzen."
"We hadden heel veel moeite met ze en kregen, vooral in de eerste helft, maar geen grip en druk op hun opbouw en lopende mensen", aldus Brouwer. "Maar gelukkig hebben we het heel volwassen omgedraaid in de tweede helft. Wat deze zege betekent? Een fijn begin van een zeer drukke periode. En dat we ADO Den Haag op zeven punten hebben gezet deert me eigenlijk niet. We kijken niet naar ADO, we kijken naar FC Volendam."
Michael Brouwer: 'We kijken niet naar ADO Den Haag, we kijken naar Volendam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl