Dick Lukkien: 'Het uitvallen van Mart Lieder is een domper op de avond'

Dick Lukkien
Dick Lukkien zag zijn ploeg voor de achtste keer op rij ongeslagen blijven © Lute Kiers
VOETBAL - De feeststemming was er zeker, maar toch ook ietwat bedrukt. De spelers van FC Emmen en de fanatieke aanhang van de Drentse club vierden de zege op Jong Ajax wel, maar tegelijkertijd werd Mart Lieder per brancard van het veld gereden. "Dat is een flinke domper op deze avond", verwoordde Dick Lukkien treffend.
De oefenmeester van de Drentse club had met Lieder en ook Rui Mendes de wapens ingezet die Emmen nodig had om Jong Ajax te verslaan. Tot de rust kreeg de thuisclub namelijk totaal geen vat op de jongelingen uit Amsterdam. "Met Mart en ook Rui (Mendes) kregen dwongen we Ajax op te bouwen via de backs, waardoor we die konden dwingen tot lastige keuzes. In de omschakeling kregen we daardoor veel meer ruimte om gevaar te stichten."
"We herstelden de achterstand uitstekend, alleen konden we dat spel niet vasthouden en hadden we - zo eerlijk moeten we ook zijn - een uitstekende doelman nodig om ons erdoor te slepen."
Dick Lukkien: 'Het uitvallen van Mart Lieder is een domper op de avond'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.