vv Noordscheschut komt tekort tegen degradatieconcurrent ASV De Dijk

Robin Sikken werkt de bal weg voor VV Noordscheschut
Robin Sikken werkt de bal weg voor VV Noordscheschut © RTV Drenthe / Tom Meijers
Noordscheschut heeft het duel in de kelder van de Hoofdklasse B tegen ASV De Dijk met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Marc van Meel deed weinig onder voor de gasten, maar stond uiteindelijk wel met lege handen.
Vorige week leken de Schutters belangrijke punten af te snoepen bij concurrent SNC. Toch verspeelden de blauw-witten een 2-0 voorsprong, waardoor het alsnog met een sneue lip en zonder punten richting Drenthe keerden.
De thuisploeg kampt met veel blessures. Natuurlijk ontbreekt Melvin Mol, die zal hoogstwaarschijnlijk ook niet terugkeren bij De Schutters. Maar scheidend trainer Van Meel moest het zaterdagmiddag ook stellen zonder Wiebe Zinger, Dennis Hooijer, Ton Kamping, Danny Bouwman en Robert Jan Hamberg.

Prachtige pegel

Na een gelijkopgaande openingsfase wordt Noordscheschut slordig in balbezit en dat is koren op de molen van de Amsterdammers. Het duurt dan ook niet lang totdat ze scoren op De Meulenwieke.
De gasten komen via Adam Akhayad op voorsprong. De spits van de hoofdstedelingen krijgt op randje zestien iets te veel ruimte van de Drentse verdediging en maakt daar optimaal gebruik van. Hij plaatst de bal met uiterste precisie in de bovenhoek.

Koster die de klok slaat

Op slag van rust doet Nick Koster iets terug. Als een duveltje uit een doosje pikt hij een voorzet van Kevin van Dalen op en schiet beheerst binnen. Tien minuten na het startsein van de tweede helft weet Koster weer het net te vinden, maar doet dat vanuit buitenspelpositie.
Niet lang daarna controleert de gevaarlijkste man aan de kant van Noordscheschut een diepe bal knap met zijn borst om daarna vlammend met rechts uit te halen. Alleen de doelman van ASV De Dijk, Max Klink, werpt zich voor dat schot.

Op de Kwofie

Na een uur spelen komen de gastheren alsnog op de koffie. Uit een hoekschop wordt de bal opnieuw ingebracht door Soufian el Bousklati en dan staat Obed Kwofie op de juiste plaats voor de Amsterdammers om binnen te schuiven: 1-2.
In de slotfase moet Danny Kiekebelt een punt redden voor de Drentse formatie, maar met nog zeven minuten op de klok kopt hij een puntgave voorzet van de linkerkant ver naast. In de vijfennegentigste minuut slaan de stoppen nog door bij verdediger Robin Sikken. Diep op de helft van ASV De Dijk zaagt hij nog een Amsterdammer doormidden en dus mag hij vroegtijdig naar de douche.

Wonden likken

Daardoor moet de Drentse hekkensluiter van de Hoofdklasse B opnieuw in de achtervolging, maar tot een echt slotoffensief komen de manschappen van Van Meel niet. Wonden likken en opmaken voor Flevo Boys uit is het devies.
Morgenavond is een samenvatting van dit duel te zien in Onze Club op TV Drenthe.
vv Noordscheschut komt tekort tegen degradatieconcurrent ASV De Dijk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl