DOS'46 verweert zich kranig maar verliest ruim van koploper Fortuna

DOS'46 geeft alles, maar het is niet genoeg voor de overwinning. Het verliest tegen koploper Fortuna: 26-15 © RTV Drenthe/ Dean van het Laar
KORFBAL- Ruim twintig minuten deed DOS'46 uit Nijeveen goed mee tegen de ongeslagen koploper Fortuna, maar daarna kwam het kwaliteitsverschil pijnlijk naar boven. DOS verloor in Delft met 26-15. "Het viel te verwachten, maar verliezen went nooit", aldus trainer Herman van Gunst.
DOS moest het doen zonder aanvoerder Max Malestein en Tessa Lap, die door ziekte geveld waren. Ondanks de afwezigheid van de basisspelers liet DOS zien dat het in de eerste helft prima mee kon met de koploper van de Korfbal League. Beide teams scoorden in de openingsfase punt na punt, maar het venijn zat in de staart voor DOS. Bij een tussenstand van 10-9 liep Fortuna uit naar een marge van vier waardoor DOS ging rusten met een 13-9 achterstand.

Kwaliteitsverschil blootgelegd door Fortuna

Direct na rust nam Fortuna verder afstand van DOS door de marge te vergroten naar acht: 17-9. Met die tussenstand wist DOS dat een stunt er niet meer inzat. De ploeg van Van Gunst verweerde zich kranig, vocht voor iedere bal, maar zag Fortuna beetje bij beetje verder uitlopen. Bovenop de ruime achterstand zag het Christian Dekkers uitvallen met een enkelblessure. Uiteindelijk bepaalde Mick Snel de eindstand op 26-15.
Door de overwinning heeft Fortuna zich, na twee duels in de kampioenspoule, geplaatst voor de play-offs voor het kampioenschap. DOS strijdt nog volop voor een ticket voor de play-offs en neemt het volgende week thuis op tegen LDODK.