Zorgeloze middag vv Hoogeveen na omstreden rode kaart

Sander van Veen
Spits Van Veen maakte er vanmiddag twee © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - De snelle 2-0, 3-0 en 4-0 vielen erna, maar was het vlak voor de pauze wel rood voor Lutten-doelman Lars Mulder? Door de uitsluiting heeft Hoogeveen in de derde klasse D drie punten gescoord tegen een concurrent (4-1) en blijft het in de top-3.
Even voor het rustsignaal sprong een snelle bal van de voet van Hoogeveen-aanvaller Sander van Veen. De jongeling holde erachteraan en kwam vlak voor het strafschopgebied in botsing met Mulder. De keeper van de gasten uit Overijssel zag rood en moest vanaf de kant gefrustreerd toezien hoe Marcel Linthorst de invalgoalie van Lutten, verdediger Jan van den Berg met grote handschoenen aan, van afstand wist te kloppen (2-0).
Zorgeloze middag Hoogeveen na omstreden rode kaart
"De bal schiet van mijn voet, de keeper raakt mij en niet de bal. Ik denk dat hij gewoon te laat is, maar of rood terecht is weet ik niet", is de analyse van het slachtoffer: Van Veen.

Ucan en opnieuw Van Veen

Na de pauze zorgden Ismail Ucan en nogmaals Van Veen, spelers met een verleden bij respectievelijk Tiendeveen en VCG, voor nog meer lucht bij Hoogeveen. Frank Altena hielp Lutten in het slot nog aan een doelpunt. Toen was de partij tussen de nummer drie en vijf van de derde klasse D allang gespeeld.
Toen het nog elf tegen elf was opende Van Veen namens de thuisploeg de score. De 20-jarige spits uit Geesbrug speelde twee seizoenen geleden nog in de vijfde klasse F en lijkt bij Hoogeveen zijn draai helemaal gevonden te hebben. Van Veen heeft er dit jaar al tien in liggen voor de nummer drie op de ranglijst.

VCG

Bij de blauw-witten probeert Van Veen het op twee niveaus hoger. "Het bevalt me hier erg goed. Er lopen meer jongens uit Geesbrug rond", lacht de twintiger. "Ze nemen me het bij VCG niet kwalijk. Ze hebben me zelfs aangemoedigd te gaan. Twee maken is dan altijd lekker, al zijn de drie punten het meest belangrijk."
Samenvatting vv Hoogeveen - SC Lutten (zaterdag 3D)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl