Degradatie komt steeds dichterbij na nieuwe nederlaag Olhaco Hoogeveen

Olhaco volleybal
Degradatie komt steeds dichterbij voor Olhaco © serge vinkenvleugel/RTV Drenthe
VOLLEYBAL - Voor de dertiende keer op rij heeft Olhaco uit Hoogeveen verloren in de Topdivisie A. De eerste set werd nog door de Hoogeveners gewonnen, maar Webton wist de wedstrijd om te draaien in een 3-1 overwinning. De setstanden waren 25-18, 20-25, 15-25 en 20-25. Door de nederlaag begint degradatie voor Olhaco steeds dichterbij te komen. Met nog acht wedstrijden te gaan staat de ploeg nog altijd onderaan met vier punten achterstand op de nummer 11, Bedum.
De ploeg van trainer Menno Volkerink wist de eerste set overtuigend met 25-18 naar zich toe te trekken. Voor Olhaco was dit pas de tiende setwinst dit seizoen in de 14e wedstrijd. In de afgelopen weken zag Volkerink al een stijgende lijn in het niveau van de Hoogeveners en dit leek zich door te trekken tegen Webton. Ondanks de setwinst lukte het Olhaco alleen niet om vandaag punten te pakken. In het restant van de wedstrijd waren de bezoekers uit Hengelo een maatje te groot en gingen de laatste drie sets met 20-25, 15-25 en 20-25 naar de gasten.

Degradatiestrijd met Bedum en Elburg

Olhaco is zeker nog niet kansloos in de strijd om degradatie. Ook EVV Bultman-Hartholt uit Elburg en DIO/Bedum wisten dit seizoen nog maar weinig punten te pakken. EVV, de nummer 10 van de ranglijst, staat momenteel op 8 punten. Bedum staat daar één punt onder, maar heeft wel aanzienlijk minder wedstrijden gespeeld dan de concurrenten. De hekkensluiter van de Topdivisie A degradeert rechtstreeks naar de Eerste Divisie. De twee ploegen in de Topdivisie A en B die als elfde eindigen spelen met de nummers 2 uit de Eerste Divisie om twee plaatsen in de Topdivisie. Olhaco moet nog op bezoek in Bedum, waar een grote kans ligt om de strijd om degradatie open te breken.
Volgende week speelt Olhaco in Doetinchem tegen de nummer 3, Orion. Ook de andere Drentse club, Sudosa-Desto uit Assen, komt dan weer in actie. Zij ontvangen op 5 maart Zalsman Reflex uit Kampen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl