Hurry-Up laat kansen op overwinning liggen tegen Volendam

Hurry-Up
Hurry-up verliest nipt op bezoek bij Volendam © Hurry-Up
Hurry-Up heeft op bezoek bij Kras/Volendam aan het kortste eind getrokken. De ploeg uit Zwartemeer creëerde veel kansen, maar moest het toch afleggen tegen de Volendammers, die nog volop meedoen in de strijd voor de play-offs voor het kampioenschap. De Drenten verloren met 23-21 en blijven in de middenmoot staan van de BENE-League.

Te veel kansen gemist

Vanwege een coronabesmetting van Joop Hiege nam Martin de Hoop vandaag de honneurs waar als coach. De Hoop zag in de eerste helft een ploeg met te weinig rendement: "Verdedigend hadden we het goed voor elkaar, maar we scoren te weinig". Door het gebrek aan doelpunten keken de Zwartemeerders al snel tegen een 8-3 achterstand aan. In het restant van de eerste helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar ging Volendam met een 14-9 voorsprong de rust in.

Sterkte tweede helft

Hurry-Up kwam als beste uit de kleedkamer na rust. De Kroatische keeper Boris Tot nam de ploeg bij de hand met een aantal prachtige reddingen en ook het verdedigend blok stond zijn mannetje. Hurry-Up kon het gat daardoor al snel verkleinen naar twee punten. Halverwege de tweede helft kregen de Volendammers twee tijdstraffen snel achter elkaar. Het lukte Hurry-Up alleen niet om hier optimaal van te profiteren. De Zwartemeerders bleven het restant van de wedstrijd op twee punten hangen. Ondanks de vele mogelijkheden moesten ze toch hun meerdere erkennen in Volendam, met als eindstand 23-21.
Met nog twee wedstrijden te spelen blijft Hurry-Up voorlopig op de zesde plaats staan. Ze maken inmiddels al geen kans meer op de play-offs voor het kampioenschap. Volgende week ontvangen ze in Zwartemeer een andere middenmoter, HC Visé BM uit het Belgische Wezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl