Twedo naar koppositie, Wacker vergroot voorsprong en Raptim komt eraan

Raptim
Raptim boekte de vierde zege op rij en klimt naar plek 3 in de 3e klasse D © Raptim
VOETBAL - In de 3e klasse C van het zondagvoetbal deed SV Twedo uitstekende zaken. De club uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam won zelf met 3-1 van SPW en zag titelconcurrent Musselkanaal op eigen veld onderuit gaan tegen Westerwolde (2-3).
Daardoor is Twedo de enige ploeg in de 3e klasse C die nog ongeslagen is, maar is de formatie van trainer Jannes de Lange ook de nieuwe koploper. De blauw-witten hebben 20 punten uit 8 duels, Musselkanaal volgt met 19 uit 8 en op plek 3 staat HOC met 18 uit 8.
Voor Twedo waren Iwam Immink (2x) en Sander Boer doeltreffend. De 3-1 van SPW werd gescoord door Bram Poelman.

3D: Raptim komt eraan!

In de 3e klasse D zegevierde Raptim voor de vierde keer op rij. Bart Jan Stroeve en Stan Meppelink waren de doelpuntenmakers in het met 0-2 gewonnen duel bij Olyphia. Omdat de topper tussen Protos en HODO vanwege enkele coronagevallen bij de thuisclub niet doorging kruipt Raptim weer wat dichterbij de nummers 1 en 2 van deze klasse.
HODO is nog wel altijd koploper, met 19 punten uit 8 duels. Protos volgt met 16 uit 9 en Raptim staat derde, ook met 16 uit 9. Oldeholtpade (dat met 0-1 won van Dwingeloo) staat vierde met 15 uit 8.

4A: Wacker profiteert van misstap Havelte

In de 4e klasse A lijkt Wacker weer een duel dichterbij de titel te zijn gekomen. De ploeg uit De Wijk won zelf met 4-2 van Kraggenburg en zag 'naaste' concurrent Havelte punten verspelen. Op eigen veld moest Havelte diep gaan om nog een punt uit het vuur te slepen tegen Sportclub Makkinga: 2-2. Bij rust stond het 0-2, waarna Bjorn van Dalen (met zijn negende treffer van het seizoen) en Jorick van der Galiën een nederlaag wisten te voorkomen.
Wacker won dus en deed dat met 4-2 tegen Kraggenburg. Dennis Westerbeek stelde met zijn achtste en negende goal van het seizoen de overwinning veilig, nadat Coen Snoeijenbos en Tom Oudman een 0-1 achterstand ongedaan maakten. Kraggenburg gaf zich bij 2-1 nog niet gewonnen, scoorde de gelijkmaker waarna de Westerbeek dus uiteindelijk het verschil maakte.
De nummer 3 in deze klasse, Steenwijker Boys, maakte vanmiddag geen fout en won met 3-2 van R.K.O. Wacker heeft nu 28 punten uit 10 duels, Havelte en Steenwijker Boys volgen met 20 uit 9.

4C: Nijhof held van vv Eext

In de 4e klasse C deed Eext goede zaken door met 3-1 te winnen van Wedde, waardoor het afstand neemt van de gevarenzone. Grote man aan de kant van de blauw-witten was zonder twijfel Berni Nijhof die alle treffers voor zijn rekening nam. Nijhof scoorde voor rust twee keer en na rust ook de 3-0, waarna Wedde de eer nog redde. Door de drie goals brengt Nijhof zijn seizoenstotaal op 7.
In deze 4e klasse C had Gieterveen op eigen veld weinig moeite met Bareveld, getuige de 5-2 zege. Bareveld staat met 3 punten uit 9 duels op de voorlaatste plaats, Eext is middenmoter en Gieterveen staat op een keurige vierde plaats. Het gat naar de eerste twee ploegen in deze klasse is wel groot. PJC en Engelbert, met respectievelijk 27 en 25 punten uit 10 en 9 duels, maken de dienst uit.

4D: Buinen simpel langs VIOS, Scheidsrechter helpt Titan langs Gasselternijveen

In de 4e klasse D greep Titan de macht door met 1-2 te winnen in Gasselternijveen. Harmjan Moesker, met 13 treffers topschutter in deze klasse, scoorde beide treffers. De tweede maakte hij vlak voor tijd na een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop.
In deze klasse kende Buinen geen enkel probleem met hekkensluiter VIOS en won op eigen veld met 5-0. Bram Komduur en Albert Stevens scoorden ieder twee keer en de overige treffer werd gemaakt door Marc Haandrikman. Hoogevlieger Schoonebeek won, door onder meer twee goals van Leon Steffens, met 2-4 bij EHS'85 en KSC ging met 2-0 onderuit tegen Balkbrug.
KSC is nu samen met Schoonebeek koploper in de 4e klasse C met 21 punten, al had Titan daar 8 wedstrijden voor nodig en Schoonebeek 9. Sleen staat met 20 uit 9 op plek 3.

5A: Top 3 foutloos

Hoogersmilde blijft lijstaanvoerder in de 5e klasse A door een eclatante thuiszege op Blankenham. Achtervolgers Kuinre en IJhorst wonnen ook en dus veranderde er eigenlijk niets in de stand.
Hoogersmilde is koploper met 25 uit 10, gevolgd door Kuinre met 24 uit 9 en dan volgt IJhorst met 20 uit 8.
Hoogersmilde won dus met 6-1 en had in Joost Boerma de topschutter van de dag. De aanvaller scoorde drie keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 10.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl