Miedema en Spitse zien poulegenoot Rusland geschorst worden voor EK

Spitse en Miedema
Sherida Spitse en Vivianne Miedema (r) spelen niet tegen Rusland tijdens het komende EK © ANP / Vincent Jannink
VOETBAL - Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA schorsen Rusland tot nader order van het internationale voetbal. Dat betekent waarschijnlijk dat de Nederlandse voetbalsters het komende EK niet spelen tegen de Russinnen, bij wie ze in de poule waren geloot.
De schorsing van de bonden geldt namelijk voor alle clubteams en de vertegenwoordigende nationale elftallen. Het weren van de Russen is de sanctie voor de inval van legertroepen in Oekraïne.
De Oranjevrouwen met de Hoogeveense topscorer Vivianne Miedema en de in Emmen woonachtige Sherida Spitse spelen komende zomer het Europees Kampioenschap in Engeland. In poule C werd Oranje ingedeeld bij Zweden, Zwitserland en dus Rusland. Het duel tegen Rusland stond gepland voor 13 juli.

Mannen

De eerstvolgende wedstrijd die ertoe deed voor het Russische voetbal was de play-off voor deelname aan het WK voetbal bij de mannen eind dit jaar in Qatar. Rusland zou Polen treffen op 24 maart. Polen had al aangegeven onder geen beding deze wedstrijd te zullen spelen. De schorsing betekent dat deze wedstrijd sowieso niet doorgaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl