Vier weken lang hard werken loont: organisatie Ronde van Drenthe is er klaar voor

Ronde van Drenthe 2021
Een deel van het peloton tijdens de Ronde van Drenthe in 2021 © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - Mede door de gevolgen van het coronavirus had de organisatie van de Ronde van Drenthe slechts vier weken om de 59ste editie van het wielerevenement op 11, 12 en 13 maart voor te bereiden, maar het is gelukt.
Het wordt een speciale editie, want de profronde treedt toe tot de Belgische Exterioo Cycling Cup. Dit betekent dat de Ronde van Drenthe nu onderdeel is van een wedstrijd met negen ronden in België en twee in Nederland. De profronde van Drenthe is de derde in deze cyclus.
In januari werd pas besloten dat de profronde door zou gaan. Door de samenwerking wordt de Ronde nu ook op de Belgische sportzender Sporza uitgezonden. Voorzitter Femmy van Issum is blij met de samenwerking, maar zegt dat het ook uitdagingen oplevert. "Er zijn extra dranghekken nodig, een ander soort reclameborden en dat moet allemaal neergezet worden door ons. Ook verloopt de communicatie allemaal per mail. Normaal is alles hier in Drenthe en spreken we elkaar hierover face to face."

Drentse namen aan de start

Voor het eerst zal de profronde starten vanuit het provinciehuis in Assen. "Een hele eer om daar zo gastvrij te mogen worden ontvangen. De boeren mochten niet naar binnen, maar wij gelukkig wel, van pers tot aan de jury", grapt de 81-jarige voorzitter.
Aan de start staan weer een aantal bekende Drentse namen. "Danny van der Tuuk is er weer bij namens het nationale team, net als Bert-Jan Lindeman, dat zijn echt jongens van hier uit de buurt", vertelt Van Issum. Ook grote ploegen zoals Jumbo Visma en Totalenergies met Nikki Terpstra doen mee.
De wateroverlast op de Vamberg lijkt te zijn opgelost, dus daar kan de Ronde van Drenthe gewoon overheen. "We hebben de route zondag voorgereden en het was weer spic en span op de berg. Alleen de keien op de route moeten nog flink bijgewerkt worden", besluit de voorzitter.
Organisatie Ronde van Drenthe is er klaar voor: 'Vier weken lang hard gewerkt'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl