'99 procent zeker dat EK Wegwielrennen naar Drenthe komt'

Henk Brink wil de mooie plekjes van Drenthe laten zien tijdens het vijfdaagse toernooi
Henk Brink wil de mooie plekjes van Drenthe laten zien tijdens het vijfdaagse toernooi © RTV Drenthe / Tom Meijers
Gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe is vol vertrouwen over de komst van het EK Wegwielrennen naar Drenthe. "Het is zo goed als zeker. In principe hebben we de onderhandelingen met het KNWU en de Europese wielerbond afgerond", zegt hij tijdens een persconferentie in het stadion van FC Emmen. "Als Provinciale Staten ermee akkoord zijn is het 99 procent zeker dat het EK naar Drenthe komt.
Gedurende het wielerfeest wordt er vijf dagen gefietst en worden er veertien wedstrijden gereden, vertelt de gedeputeerde. Het EK wielrennen op de weg moet de mooiste plekjes van Drenthe bijlangs gaan. Zo noemde Brink onder andere plekken als Kamp Westerbork, De Sterrenwacht, Wildlands en het Drents Museum.

25.000.000 Europese kijkers

Bovendien krijgt de Europese wedstrijd steeds meer media-aandacht. "Qua publiciteit groeit het enorm. Vorig jaar keken er in Europa om en nabij 25.000.000 mensen naar het evenement. We gaan mooie beelden laten zien van onze provincie. Dan is het echt genieten om vijf dagen de beste renners van Europa hier te hebben", blikt Brink trots vooruit.
Daarnaast is de kans groot dat de Europese koers eindigt op de Vamberg. "We kijken nog naar de opties, maar dat de VAM-berg een mooie plek krijgt dat is wel zeker", besluit Brink met een knipoog.
'99 procent zeker dat EK Wegwielrennen naar Drenthe komt'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl