FC Emmen Podcast #25: 'Het was als soep zonder gehaktballetjes'

FC Emmen Podcast
FC Emmen Podcast 25 © RTV Drenthe
Twee wedstrijden, drie punten. Dat is de oogst van FC Emmen na de ontmoetingen met Jong Ajax en Helmond Sport. Tegen de jonge godenzonen wisten de Drenten een achterstand nog om te buigen, maar in het duel van afgelopen maandag tegen Helmond Sport ging die vlieger niet op. Het elftal van Dick Lukkien kreeg zelfs in de 95e minuut de deksel op de neus: 1-2.
Wie of wat debet is aan de onverwachte nederlaag tegen de hekkensluiter en wat is de waarde van statistieken? Daarover buigen panelleden Theo ten Caat, Dick Heuvelman en Niels Dijkhuizen zich deze week. "Het was als groentesoep zonder gehaktballetjes", stellen de mannen.

Hautaine houding

Daarnaast wordt ingegaan op de opmerking van Michael Brouwer na de winst tegen Jong Ajax. De puntenpakker van FC Emmen zei dat zijn ploeg niet naar de concurrenten voor plek twee kijkt, zoals Excelsior, FC Eindhoven en ADO Den Haag, maar naar de koploper: FC Volendam. Ten Caat noemt dat een hautaine houding, Dijkhuizen vangt daarop wat vliegen af voor de Emmer doelman.
Vervolgens geven de mannen Lukkien een advies, want met een twee spitsensysteem krijgt FC Emmen meer druk op de tegenstander dan in het vertrouwde systeem. Daarom verwachten de panelleden dat de trainer aanstaande maandag tegen Jong PSV gaat starten met Reda Kharchouch en Metehan Güçlü naast elkaar in de aanvalslinie.
Gasten:
Niels Dijkhuizen - FC Emmen-watcher
Dick Heuvelman - Sportgeweten van het Noorden
Theo ten Caat - Voormalig profvoetballer, trainer, schilder en schaker
Presentatie:
Tom Meijers
Beluister hier FC Emmen Podcast #25:
FC Emmen Podcast #25: 'Het was als soep zonder ballen'

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl